вівторок, 01 березня 2022 15:39

Спецтема: Війна Росії проти України

"Крім кнута нічого не розуміють" - Росію готують на лаву Гаазького трибуналу

"Крім кнута нічого не розуміють" - Росію готують на лаву Гаазького трибуналу
Венедіктова пообіцяла, що агресор відповість за свої вчинки. Фото: Pexels

Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

"Маємо діяти швидко і рішуче. Бити по всіх накопичених страхах громадян РФ. Крім кнута, на жаль, вони нічого не розуміють. Кнут так кнут. Процес притягнення до відповідальності розпочато", - заявила.

"Наступний крок - дозвіл Досудової палати суду. Після цього - відкритий процес над диктаторським режимом, який нищить нашу державу і звіряче вбиває наших людей. За страждання українців агресора має покарати закон!" - сказала генпрокурорка.

Міжнародний кримінальний суд забезпечує відповідальність конкретних осіб, а не держави загалом. Президент РФ Володимир Путін, його чиновники, депутати, генерали та командири понесуть індивідуальну кримінальну відповідальність. В МУС не діють функціональні імунітети.

"Сховатися буде непросто, виїхати до європейських вілл, маєтків і на моря теж! Ви вже затопили морем крові нашу землю, тому тепер ваш єдиний пункт призначення - Гаага. Міжнародний кримінальний суд може видавати ордери на ваше затримання в інших країнах світу. Країн, що ратифікували Римський статут МУС - 123 і в кожній на вас буде "червоний прапорець" на кордоні", - вказала Венедіктова.

Офіс генпрокурора працює над збором доказів для суду. З Україною вже працюють до 500 експертів з досвідом у міжнародних трибуналах, фахівців із розслідування воєнних злочинів та військових аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти бомбили десятки шкіл та садочків на Київщині: показали фото

Кримінальне провадження по Білорусі теж відкрите.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «"Крім кнута нічого не розуміють" - Росію готують на лаву Гаазького трибуналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути