пʼятниця, 17 червня 2022 01:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремлівські пропагандисти розганяють фейк, що Україну схиляють до перемовин з РФ

Кремлівські пропагандисти розганяють фейк, що Україну схиляють до перемовин з РФ
Фейки: російські пропагандисти створили чергову брехню. Фото: Кореспондент

Російські пропагандисти намагаються переконати, що метою лідерів Франції, Італії, Німеччини та Румунії під час візиту до Києва було схиляння України до перемовин з Росією.

Телеведучий Володимир Соловйов навів тезу президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Україна має самостійно вести перемовини з Росією, повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України в Телеграмі.

У такий спосіб пропагандист "намагався сформувати враження, що начебто лідери європейських держав намагалися схилити Україну до перемовин з агресором".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція хоче, щоб Україна повернула Крим і перемогла РФ - Reuters

Макрон дійсно підкреслив, що лише Україна може приймати рішення щодо перемовин. Президент Франції разом із колегами висловив повну підтримку незалежності та територіальній цілісності України, повідомили в ЦПД.

Перед візитом російські медіа робили хибні прогнози, що перші особи Італії, Франції та Німеччини схилятимуть Україну до відмови від частини територій для ніби швидшого завершення війни. Однак виявилося, що європейські лідери мали на меті протилежне - висловлення повної підтримки й посилення оборони України.

Президент Франції Еммануель Макрон після побаченого в Ірпені на Київщині високо оцінив героїзм українців. Він зазначив, що "сьогодні Україна має вміти чинити опір і перемагати".

"Ми на боці українських чоловіків і жінок – без будь-якої двозначності", – наголосив Макрон.

Зараз ви читаєте новину «Кремлівські пропагандисти розганяють фейк, що Україну схиляють до перемовин з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути