четвер, 15 грудня 2016 13:28

Кремль зриває Мінський процес

Кремль зриває Мінський процес
УНІАН

Кремлю не дозволять формувати українські делегації на переговорах.

Про це на брифінгу заявила перший заступник голови Верховної Ради, представник гуманітарної підгрупи у Тристоронній контактній групі в Мінську Ірина Геращенко.

"Якщо ФСБ і Кремль вирішили, що вони хочуть передати українських заручників якомусь із народних депутатів, негайно передайте будь-ласка: українська сторона зробила всю підготовчу роботу для того, аби процес звільнення заручників розблокувати. І СБУ супроводить 228 (осіб на окупованих територіях Донбасу. - Gazeta.ua) до блок-поста, передасть. А кому там передадуть... Українська сторона зробить все для того, щоб хлопці пройшли лікування, реабілітацію, тільки розблокуйте цей процес", - сказала вона.

"Але водночас українська сторона не дозволить Кремлю і ФСБ формувати українські делегації на міжнародному рівні. Не дозволить у це втручатися", - додала перший віце-спікер.

Геращенко зауважила про спроби Кремля дискредитувати Мінський процес.

"Коли йде офіційне засідання групи, встає представник Російської Федерації, кудись виходить. А потім з'ясовується, що він десь там сепаратно про щось говорить", - розповіла представник України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко втягнули в дуже небезпечну гру

За її словами, московські представники у групі "намагалися то Горбуліна вибити, то Безсмертного за їх проукраїнську позицію".

"То вони мріють позбутися Леоніда Кучми та Ірини Геращенко", - продовжила посадовець.

"На останній зустрічі 7 грудня я почула відверту погрозу у свій бік. Представники ОРДЛО мені сказали наступне: "Якщо ти хочеш, щоб твій будинок спалили, то це зроблять мами заручників. Щоб тільки сказати, що це українська сторона у всьому винна". Ця погроза відбулася за присутності представників СБУ, Віктора Медведчука і наших представників Міністерства закордонних справ", - додала перший віце-спікер.

Народний депутат Надія Савченко провела в столиці Білорусі Мінську таємні переговори з ватажками ДНР і ЛНР. 12 грудня лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що Савченко можуть виключити з партії.

Зараз ви читаєте новину «Кремль зриває Мінський процес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути