понеділок, 12 грудня 2011 16:59

Кремль відповів опозиції власним мітингом: на захист влади зігнали 25 тисяч осіб

Кремль організував мітинг на підтримку Володимира Путіна і Дмитра Медведєва у відповідь на опозиційні акції. Кремль за традицією використовує "Наших", щоб довести: опозиціонери на Болотній площі становлять у Росії меншість.

За даними ГУ МВС Москви, мітинг на Манежній площі в підтримку президента Медведєва і прем'єра Путіна зібрав 25 тисяч осіб.

Повідомляється, що учасники акції збираються біля метро "Театральна" по районах (видно таблички з назвами) і колонами рухаються на площу. Серед них не тільки молодь, є люди різного віку. З вантажівок їм роздають прапори і барабани.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Мітинг у Москві зібрав 50 тисяч незадоволених виборами - організатори

На прапорах написи "Наші", "Молода гвардія", "Росія". Час від часу площа починає скандувати "Росія! Росія!", "Росія-Конституція-Путін".

Формально мітинг приурочений до Дня Конституції.

Журналістам безкоштовно пропонують користуватися підйомником, щоб вони могли зняти панораму площі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва сидить на голках: до міста підтягнули бійців внутрішніх військ, чекають на 30-тисячний мітинг

Серед тих, хто виступив перед мітингувальниками, лідер руху "Право вибору" В'ячеслав Лисаков, який закликав "зняти з вух локшину у вигляді білих стрічок". У свою чергу представник Росії в НАТО Дмитро Рогозін завив: "Путін - єдиний в Європі, хто може протистояти вказівкам з вашингтонського обкому". Разом із Йосипом Кобзоном люди заспівали російський гімн.

Мітинг тривав близько 40 хвилин. До кінця дійства достояла половина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські вибори: опозиціонерів кидають за грати, а Путін втратив більшість

Тим часом, члени "Єдиної Росії" створили в соціальній мережі Facebook групу "ЄР за чесні вибори". Вони закликають провести перерахунок голосів "там, де для цього є вагомі підстави", а також серйозну чистку партійних рядів. Поки до групи приєдналися всього 27 користувачів соціальної мережі.

Нагадаємо, всеросійський мітинг незгодних із результатами виборів до Держдуми пройшов у суботу, 10 грудня. У Москві він тривав із 14.00 до 18.00 і зібрав близько 60 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Далекий Схід та Сибір розпочали масовані протестні акції

Організатори вже подали заявку на проведення нового мітингу у Москві. Вони хотіли б зібрати 50 тисяч людей на Василівському узвозі біля стін Кремля 24 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Кремль відповів опозиції власним мітингом: на захист влади зігнали 25 тисяч осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути