середа, 26 грудня 2018 19:48

Кремль санкціями передав послання Ахметову - експерт

Кремль санкціями передав послання Ахметову - експерт
Експерт підкреслив, що саме так виглядає реальне втручання в процес виборів. Фото: footballua.tv

Росія включила до санкційного списку "ахметівське" крило "Опозиційного блоку" як попередження олігарху Рінату Ахметову, щоб він не допомагав Петру Порошенку перемогти на виборах президента.

Таке переконання висловив політичний аналітик Дмитро Корнійчук в ефірі "112 Україна".

"Цей розширений список санкцій цікавий за списком прізвищ, які туди увійшли. Це люди, наближені до Ріната Ахметова, представники ахметівської частини "Опоблоку". Ми бачимо сигнал із Москви українському олігарху. Він підігрує Порошенку в тому, щоб не було єдиного кандидата від опозиції, і тепер у Порошенка є шанс пройти до другого туру. Такий сигнал йде з Москви: якщо Ахметов і далі продовжить вести свою гру по паралельних кандидатах, то він наступний, хто потрапить під санкції. Його найближче оточення - Колесніков і Новинський - вже потрапили", - сказав Корнійчук.

Він підкреслив, що саме так виглядає реальне втручання в процес виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вілкул і Добкін прокоментували російські санкції

25 грудня стало відомо, що Росія розширила санкційний список щодо українських фізичних та юридичних осіб більш ніж на 200 пунктів. До списків потрапили екс-нардеп від Партії регіонів Борис Колесніков та нинішні нардепи Вадим Новинський, Олександр Вілкул та Михайло Добкін, які не увійшли до нового об'єднання "Опозиційна платформа - За життя", а також співголова депутатської групи "Відродження" Віталій Хомутиннік, лідер новоствореної партії "Наші" Євген Мураєв, який був у партії "За життя" Вадима Рабіновича. До списку також потрапили мер Одеси Геннадій Труханов, одеський бізнесмен Володимир Галантерник.

До списку санкцій юросіб внесені концерн "Укроборонпром" та "Укрспецекспорт", ПАТ "Центренерго" і державний Експортно-імпортний банк України, страхова група "ТАС" і "Перша логістична компанія".

Першу хвилю санкції проти України прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав 1 листопада. Тоді у список потрапили 322 українських громадян і 68 компаній.

Зараз ви читаєте новину «Кремль санкціями передав послання Ахметову - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути