пʼятниця, 27 березня 2009 11:23

Кремль помститься Україні на воїнах ОУН-УПА через декларацію з ЄС

Кремль помститься Україні на воїнах ОУН-УПА через декларацію з ЄС

Росія стурбована, що Україна обіляє й героїзує воїнів Організації українських націоналістів і Української повстанської армії.

Про це сказано в повідомленні департаменту інформації й преси Міністерства закордонних справ Росії.

"На жаль, в Україні не стихає кампанія з необ"єктивного висвітлення багатьох питань спільного минулого наших країн. Зокрема, заохочуються спекуляції несумлінних дослідників на трагічних сторінках масового голоду в СРСР, обілюються й навіть героїзуються пособники нацистів з ОУН-УПА", - сказав на брифінгу в Москві (Росія) представник МЗС Росії Андрій Нестеренко.

Зі слів Нестеренка, Росія має намір продовжувати публікувати архівні матеріали з тем, що стосуються спільної україно-російської історії для їхнього об"єктивного висвітлення.

При цьому він зазначив, що в найближчі дні на сайті МЗС Росії в розділі "Архівна служба" буде розміщено черговий, уже третій блок копій архівних матеріалів, які нібито мають підтвердити співробітництво воїнів УПА з фашистськими загарбниками.

У червні Федеральна служба безпеки Росії розсекретила документи НКВ ССРСР, що начебто свідчать про вбивства мирного населення членами ОУН-УПА на території України в 1944-1945 роках.

У травні 2008 року ФСБ Росії розсекретила документи НКВС СРСР про діяльність ОУН-УПА на території України в роки Великої Вітчизняної війни.

10 березня депутати Верховної Ради Ярослав Джоджик, Юрій Костенко й Іван Заєць (усі з фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") запропонували парламенту визнати ОУН і УПА воюючою стороною в період 1939-1956 років у боротьбі за свободу й незалежність української держави.

За матеріалом: Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Кремль помститься Україні на воїнах ОУН-УПА через декларацію з ЄС ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути