четвер, 16 жовтня 2008 15:34

СБУ презентувало гроші УПА (ФОТО)
5

Сьогодні у приміщенні Служби безпеки України відбулась презентація книги-альбому "Бофони: грошові документи ОУН і УПА". Дана книга - перше видання, що містить повний каталог і опис грошових документів українського визвольного руху 40-50-х років минулого сторіччя.

У книзі кольоровим друком найповніше представлені всі відомі грошові документи і боргові зобов"язання українських повстанців і української діаспори. Розповідається також про особливості друкування, емісії і розповсюдження бофонів.

Книга видана за ініціативою Служби безпеки України і за підтримки Національного банку України.

Нагадаємо, раніше у Службі безпеки України (СБУ) почав роботу Інформаційно-довідковий зал, що являє відкритий електронний архів і покликаний спростити доступ і використання розсекречених документів. Всі документи систематизовані і об"єднані тематично: Голодомор 1932-33 рр., діяльність ОУН-УПА, репресії в Україні, дисидентський рух і тощо На сьогоднішній день представлено більше 23 гігабайтів інформації, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ презентувало гроші УПА (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути