понеділок, 25 червня 2018 18:44

Країною "гуляють" 400 тис. одиниць зброї з АТО - Матіос

Країною "гуляють" 400 тис. одиниць зброї з АТО - Матіос
Майже 400 тис. одиниць зброї в Україні не зареєстровані. Фото: Подробности

В Україні майже 400 тис. одиниць незареєстрованої зброї з АТО знаходяться в особистому користуванні людей. Про це в інтерв'ю виданню INSIDER розказав головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"У нас у державі за чотири останні роки - понад 40 тисяч проваджень за незаконний обіг зброї. Я не знаю і сумніваюся, що стільки зброї залишилося в обігу з часів другої світової війни. Де взялися ці 40 тисяч автоматів, пістолетів, патронів, гранат, гранатометів? Це лише те, що виявили правоохоронці. А зазвичай статистика відображає лише 10 відсотків зброї, що "гуляють" у державі. То що в нас 400 тисяч необлікованої зброї "гуляють" поза межами права. Переконаний - це зброя з АТО".

Крім психічних розладів привозять із війни патрони або зброю.

"2014-2015 – були важкі бої. Є акти про втрати озброєння в бойових умовах. Втрат стільки, пошкодили зброї стільки. Ніхто ж не робить фото пошкодженого автомата і не докладає до цих звітів. Всі, хто їздив чи допомагав у зоні АТО, привіз звідти крім посттравматичного розладу ще і якийсь трофей – хто патрон, хто гранатомет. Я не жартую. І все це "гуляє" у мирному житті... І володарі цієї зброї - це найбільша партія тих, хто політично не визначився, але може в найближчому майбутньому зробити політичну мапу України. У свій час, коли всі оцінять рівень передвиборчого популізму, швидше всього, наступить пора необлікованої політиками третьої сили. Перший з таких партійців, хто візьме за ноги любого одіозного або пізнаваного політика та підвісить до стовпа, виграє ці вибори під захоплені крики натовпу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дезертирство і непокора: назвали топ-10 злочинів українських військових

Матіос заробив за рік найбільше серед співробітників прокуротури. Рухоме майно родини військового прокурора оцінили майже в 93,8 млн грн. Дохід його сім'ї минулого року - 73 млн грн. У Матіосів - 14 га землі і понад 1000 кв. м нерухомості.

Зараз ви читаєте новину «Країною "гуляють" 400 тис. одиниць зброї з АТО - Матіос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути