четвер, 09 травня 2019 21:26

Країни-лідери ЄС прийняли декларацію про захист єдиної Європи

Країни-лідери ЄС прийняли декларацію про захист єдиної Європи
Євросоюз прийняв декларацію о своєму захисті. Фото: Кореспондент

Учасники неформального саміту голів держав та урядів Євросоюзу, що триває у румунському місті Сібіу ухвалили програмну декларацію із переліком 10 основних положень, виконувати які зобов'язуються 27 країн союзу, за винятком Великобританії, що має залишити блок.

"Будучи об'єднаними, ми є сильнішими у цьому все більш неспокійному та буремному світі", - зазначається у документі, який символічно було ухвалено у День Європи та напередодні ювілейних виборів до Європарламенту, повідомляє DW.

Вперше вибори до законодавчого органу ЄС відбулися 40 років тому.

Згідно з декларацією, країни-члени ЄС зобов'язуються, зокрема, захищати єдину Європу та європейський стиль життя, демократію та верховенство права, "гарантувати майбутнє для наступних поколінь європейців", завжди шукати спільні рішення і дотримуватися принципів справедливості. Європа, згідно з декларацією, має бути "відповідальним глобальним лідером" у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мігранти з України можуть пройти до Європарламенту

У неформальному саміті беруть участь глави держав та урядів 27 країн-членів Європейського Союзу - без Великобританії, яка хоче до 31 жовтня вийти зі складу ЄС. Учасники саміту мають запропонувати під час саміту ідеї щодо реформування об'єднання.

Зараз ви читаєте новину «Країни-лідери ЄС прийняли декларацію про захист єдиної Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути