субота, 07 вересня 2013 19:50

Спецтема: Арабські революції

Країни ЄС одностайно закликали США не поспішати з війною проти Сирії

Країни ЄС одностайно закликали США не поспішати з війною проти Сирії
Фото: telegrafist.org

Очільники зовнішньополітичних відомств 28 країн Євросоюзу закликали США перенести на пізніший термін голосування з приводу військової операції в Сирії.

З проханням відкласти ухвалення остаточного рішення з сирійського питання керівники МЗС звернулися до держсекретаря США Джона Керрі під час неформальної зустрічі у столиці Литви Вільнюсі.

Міністри закордонних справ апелюють до того, що до голосування США необхідно ознайомиться з результатами розслідування ООН, які експерти міжнародної організації пообіцяли озвучити найближчим часом.

У відповідь на пропозицію глав МЗС країн ЄС Джон Керрі запевнив, що передасть послання міністрів президентові США Бараку Обамі, передає агентство Associated Press.

Після зустрічі з Керрі міністр закордонних справ Данії Віллі Сеундал поспілкувався з журналістами. Він не став вдаватися в подробиці, а лише повідомив, що конфлікту між Євросоюзом і США з сирійської проблеми немає.

"Тим, хто намагається знайти тут конфлікт, скажу, що жодного міжатлантичного конфлікту не існує" , - заявив політик.

Варто відзначити, що Барак Обама після саміту "великої двадцятки" продемонстрував більш м'яку позицію в сирійському питанні. Президент США заявив, що не вважає військову операцію єдиним вирішенням конфлікту.

Проект резолюції щодо Сирії формально вже прийнятий до розгляду в сенаті. Голосування відбудеться наступного тижня в середу, 11 вересня. До призначеного дня проходитимуть брифінги за участю представників американської адміністрації.

Нагадаємо також, що з пропозицією завдати удару по території Сирії американський президент Барак Обама виступив після того, як 21 серпня сирійські опозиціонери заявили про застосування урядовими військами хімічної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Країни ЄС одностайно закликали США не поспішати з війною проти Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

195

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути