четвер, 24 травня 2018 14:31

Кравцову дали місяць і чекають "на килим" у Кабмін

Кравцову дали місяць і чекають "на килим" у Кабмін
Мінінфраструктури повинне організувати зустріч керівництва УЗ із страйкарями. Фото: rbc.ua

До 1 липня керівник Укрзалізниці Євген Кравцов повинен відзвітувати перед Кабінетом міністрів.

Відповідне рішення ухвалив парламентський комітет з питань транспорту на засіданні 23 травня.

"Не пізніше 1 липня 2018 року заслухати тимчасово виконуючого обов'язки голови правління ПАТ Укрзалізниця на засідання уряду за участі депутатів комітету з питань транспорту та дати оцінку ефективності управління ПАТ "Укрзалізниця", - зачитав рішення голова комітету Ярослав Дубневич.

Заступник голови комітету Ігор Васюник після засідання зазначив, що питання діяльності Укрзалізниці – це питання розвитку економіки України.

"Якщо слухати звіт керівництва підприємства, то складається враження, що УЗ вже наближається до рівня європейських операторів та перевізників залізничним транспортом. А з іншого боку - понад 90 відсотків зношеності рухомого складу УЗ, весь цей брухт, їздить коліями України, тягне економіку на дно...

Щодо представників профспілки, які страйкують: рішенням комітету зобов'язали Міністерство інфраструктури ініціювати спільну зустріч з керівництвом УЗ та представниками вільної профспілки, щоб врегулювати це питання", - зазначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову Укрзалізниці шпетили на комітеті

14 травня локомотивне депо Кременчука почало "італійський страйк". До нього приєдналися залізничники Кривого Рогу, Запоріжжя, Полтави, Синельникового та Львова. Протестувальники вимагають від керівництва Укрзалізниці і влади підвищити їм заробітну плату "до європейського рівня", повернути працівникам залізниці пільги по виходу на пенсію і привести стан рухомого складу у відповідність з правилами технічної експлуатації і норм охорони праці.

Зараз ви читаєте новину «Кравцову дали місяць і чекають "на килим" у Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути