вівторок, 31 січня 2012 15:27

Кравчука не турбує, що опозиція не хоче переписувати Конституцію

Кравчука не турбує, що опозиція не хоче переписувати Конституцію

Керівник Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї, екс-президент України Леонід Кравчук вважає, що відмова опозиції не перешкодить конституційній реформі.

Про це він сказав у коментарі Радіо Свобода.

"Для п'яти партій є квота на представництво. Якщо їх не буде, то не буде ста членів, а буде 95. Але це зовсім не означає, що Конституційна асамблея не буде працювати. Дехто каже, що Конституційна асамблея хоче підмінити Верховну Раду. Ну, ми ж не вносимо зміни до Конституції, ми їх пропонуємо!", – зазначив Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук запевняє, що не покине роботу над новою Конституцією

Екс-президент наголошує на тому, що саме Конституційна асамблея, а не президент, запропонує основні параметри реформи Основного закону. За його словами, "Конституційна асамблея сама повинна визначити зміни, відповідно до корінних інтересів українського народу, і подати президентові".

Нагадаємо, що нещодавно було оприлюднено заяву Комітету опору диктатурі (КОД) у який опозиційні партії заявили, що не братимуть участі у роботі Конституційної асамблеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича відрапортували, що готові до переписування Конституції

"Комітет опору диктатурі не довіряє заявам президента про його нібито готовність прийняти прозорі, узгоджені із суспільством рішення щодо змін до Основного закону. Утворений Януковичем орган є окозамилюванням і спробою видати за Конституційну асамблею дорадчу групу при президентові України. У КОД свідомі того, що Янукович вже сьогодні прагне підстрахуватися та переписати Конституцію так, щоб в будь-який спосіб залишитися при владі", - заявили в КОД.

Нагадаємо, 26 січня на сайті голови держави було оприлюднено указ "Питання формування і організації діяльності Конституційної асамблеї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проект нової Конституції представлять 2012 року

Конституційна асамблея створюється у складі 100 осіб. Третина кандидатур (34 особи) пропонуються президенту Науково-експертною групою з підготовки Конституційної асамблеї. Дві третини кандидатур (66 осіб) пропонуються президенту поруч визначених у концепції суб'єктів, серед яких: депутатські фракції і депутатські групи у Верховній Раді; партії, які отримали вагому підтримку на останніх загальнонаціональних виборах; громадські організації та незалежні експертно-аналітичні центри, які спеціалізуються на проблемах конституціоналізму, захисту прав людини, демократії.

Зараз ви читаєте новину «Кравчука не турбує, що опозиція не хоче переписувати Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути