вівторок, 05 квітня 2011 21:08

Ставнійчук консультувала команду Януковича вже понад рік

Ставнійчук консультувала команду Януковича вже понад рік

Призначення Марини Ставнійчук на посаду заступника глави Адміністрації президента готувалося близько року.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав представник глави держави у Верховній Раді Юрій Мірошниченко, коментуючи можливу зміну її посади.

"Інтеграція Марини Ставнійчук у команду президента не була одномоментною. Ця робота тривала з часу, коли Віктор Янукович став президентом. Я особисто мав з нею багато контактів і співпраці, користувався її порадами. Готувалося це рішення тривалий час. Можливо, можна було почекати 5 днів, але укази готуються паралельно. Я не бачу трагедії. Проте виключаю те, що це випадковість, оскільки знаю, як працює Адміністрація президента", - розповів "регіонал".

Нардеп запевнив, що оптимізація АП і РНБО – "це не інтрига, тому що в межах реструктуризації зберігаються функції, які виконували заступники".

"Єдине що змінюється - статус цих посад. Це вже будуть радники президента. Не говоримо про віддалення тих людей, які визначали основні напрямки роботи адміністрації в статусі заступників. Вони матимуть доступ до президента. Це люди, які багато років працюють в команді Віктора Януковича. Вони будуть вести такі важливі напрямки як, наприклад, Конституційна асамблея. Якби йшлося про інтриги, то когось би звільнили. Проте команда зберігається", - зазначив Мірошниченко.

За його словами, встановлена європейська модель: "Не може бути безкінечна кількість заступників і розмита відповідальність. Кожен має напрямок, має у своєму розпорядженні апарат у вигляді управління, має чіткі показники відповідальності".

Мірошниченко також уточнив, що оптимізація структур не завжди передбачає їхнє скорочення.

"Наприклад, виокремили Управління зі зв'язків з Верховною Радою. Для мене це приємний факт", - додав він, проте відмовився сказати, хто його очолить.

Нагадаємо, за неофіційною інформацією ЗМІ, Марина Ставнійчук буде призначена радником президента України - керівником Головного управління з питань конституційно-правової модернізації.

Зараз ви читаєте новину «Ставнійчук консультувала команду Януковича вже понад рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути