пʼятниця, 08 квітня 2011 17:39

Кравчук позаздрив розмаху Ющенка та Кучми

Кравчук позаздрив розмаху Ющенка та Кучми

Екс-президент Леонід Кравчук обурюється тим, що його колеги Леонід Кучма і Віктор Ющенко живуть на державних дачах у Конча-Заспі.

Про це він сказав в інтерв'ю Forbes.

"Чому десятки чиновників живуть у Конча-Заспі за державний кошт? На яких засадах Кучма, Ющенко живуть на державних дачах?" - запитав Кравчук.

"Чому, скажімо, крім президента, інші так звані вожді їздять кортежем з чотирьох автомобілів? За яким правом, питається, перекриваються вулиці на годину? Коли я був президентом, вперед виїжджала машина, закривала на декілька хвилин, я проїхав, рух відновився", - додав він.

Оцінюючи розмах статків нинішньої еліти, Кравчук зазначив, що, "якщо порівнювати життя членів політбюро і секретарів ЦК з тим, як живуть сьогодні, - це "детский лепет".

"Моя зарплата була 650 рублів, а квартира – 54 квадратних метрів. (Зараз) еліта зірвалася з рельсів, втратила те, що називається гідністю, совістю, культурою", - сказав він.

"Прочитав в газеті про саміт Вишеградської четвірки. Була запрошена канцлер Німеччини. Прибула на маленькому літаку, з нею – 5 осіб, вони не лишаються на ніч і навіть не обідають. Наші прилітають 60 осіб", - додав Кравчук.

Як відомо, раніше деякі ЗМІ опублікували закритий список мешканців Конча-Заспи. Серед них значився і Кравчук.

Державна дача надавалася йому в користування на підставі розпорядження уряду від 12 липня 1994 року.

Крім того, він отримав пів-гектара землі у приватну власність, які рішенням Київради були виділені п'ятьом членам родини першого президента.

Ця земля, після вилучення будинку відпочинку "Конча-Заспа", була надана Кравчукам під забудову.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук позаздрив розмаху Ющенка та Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути