Ексклюзиви
вівторок, 27 липня 2010 12:54

КПУ оголосила себе справжньою опозицією

КПУ оголосила себе справжньою опозицією

Компартія увійшла до складу коаліції, щоб врятувати Україну від "п'ятирічки помаранчевих гетьманів".

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

За його словами, партія - справжнісінька політична опозиція: "КПУ - це сама справжня політична опозиція. Ми відстоюємо інтереси трудящих, а значить, знаходимося в конфронтації з партіями олігархів. Але саме всередині коаліції Компартія відстоює інтереси народу, відмінні від інтересів олігархів".

"Це - тактика поточного моменту. Для нас вона важлива, оскільки ... не будь коаліції, через рік у нас стояло б більшість підприємств, у людей не було б доходів, а країна опинилася б в глибокій ямі. Крім того, всі учасники коаліції домовилися з глобальних питань, у нас спільне ставлення, наприклад, до розвитку співпраці з Росією, у нас спільне розуміння позаблоковою зовнішньої політики країни. У нас є загальне розуміння того, що країну треба виводити з кризи, що країні потрібні реформи і порядок. Ми взяли на себе цю спільну відповідальність і не перекладаємо її на плечі один одному ", - сказав Симоненко, якого цитує прес-служба компартії.

Відповідаючи на запитання, чи можна вважати опозицією політичні сили Юлії Тимошенко або Арсенія Яценюка, Симоненко відзначив: "Вони не хочуть змінювати лад. Вони хочуть зайняти місце Януковича і Азарова ... А якщо мова йде про боротьбу особистих інтересів різних олігархічних груп, то це не опозиція, а конкуренція ".

Він також не виключив, що Компартія проведе масові акції протесту проти підвищення тарифів.

Раніше, нардеп Леонід Грач заявляв, що КПУ може вийти зі складу коаліції. Водночас у Партії регіонів заявили, що це приватна позиція лідера кримських лівих.

Зараз ви читаєте новину «КПУ оголосила себе справжньою опозицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути