середа, 22 травня 2013 12:35

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кожара поскаржився що українській опозиції в ЄС дають більше слова, ніж МЗС

Кожара поскаржився що українській опозиції в ЄС дають більше слова, ніж МЗС
Фото: ria.ru

Міністр закордонних справ Леонід Кожара поскаржився що українській опозиції в Європейському Союзі дають більше слова, ніж МЗС.

Про це він сказав журналістам у Кабінеті міністрів.

Відповідаючи на запитання, чи залишається справа Юлії Тимошенко і надалі однією з головних під час перемовин України з Європейським союзом, він наголосив: "Це питання залишається на порядку денному перегорів з Європейським союзом. Питання занадто заполітизоване".

Він додав: "Один з прикладів, які я хочу назвати, це те, що 23 числа відбудеться слухання в комісії закордонних справ європейського парламенту. Так от на це засідання запрошені тільки представники опозиції. МЗС зверталося і до комітету Європарламенту і до його голови, але він наполягає, що лише опозиція буде свідчити".

В той же час, запевнив, міністр, він позицію МЗС у Брюсселі все рівно висловить.

"Я буду відвідувати Брюссель 27 травня і виступатиму перед комітетом закордонних справ, - підкреслив Кожара. - Це питання піднімається фактично під час всіх зустрічей. Але наша позиція полягає в тому, що питання відносин 46-мільйонного населення України і 500 мільйонів громадян Європейського союзу не може бути затьмарено єдиною кримінальної угодою по справі Тимошенко"

Кожара додав: "У нас є на сьогодні сотні питань, які ми обговорюємо з Європейським союзом. Євросоюз мав би якраз базувати відносини з Україною саме на них".

Тим більше, підкреслив міністр, нещодавно Єврокомісія констатувала прогрес у досягненні Україною критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Кожара поскаржився що українській опозиції в ЄС дають більше слова, ніж МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути