Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2021 12:28

Корупція в Україні - повсюдна. Кілька людей мають величезну владу - американський дипломат

Корупція в Україні - повсюдна. Кілька людей мають величезну владу - американський дипломат
Існує система, за якої кілька людей контролюють величезну частку активів. Фото: pixabay.com

Корупція в Україні – це симптом ширшої проблеми, сказав колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

"Вона (корупція. - Gazeta.ua) повсюдна, але це тому, що в Україні є система, за якої кілька людей контролюють величезну частку активів у країні. І це дає їм величезну владу – економічну, що вони перетворюють і в політичну владу, – а також вплив у судах, вплив у парламенті, у прокуратурі, в урядових органах, міністерствах і так далі", - цитує Волкера "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупцію та агресію Росії назвали найбільшими перепонами для розвитку України

Щоб виправити це, Україна мала б запровадити антитрастове законодавство, каже американський дипломат.

"Суворе і широке, десь таке, як запровадили США сотню років тому щодо "капіталізму" у США. Ми поділили компанію Standard Oil, такі імена, як Рокфеллер, Карнеґі, Меллон, стали цілями поділу їхніх бізнес-імперій. Але в результаті вони змогли зберегти свої гроші і вкласти їх із конструктивною метою. Це створило конкуренцію в економіці, а ця конкуренція створює попит на верховенство права.

Україні потрібен суворий підхід до поділу таких бізнес-імперій, щоб дати людям можливість продати свої активи, зберегти гроші і стати успішними бізнес-лідерами, що діють на користь країні", - зауважив Волкер.

Друзі президента Володимира Зеленського й олігархи гроблять економіку, розповів в інтерв'ю журналу "Країна" журналіст Олекса Шалайський.

Зараз ви читаєте новину «Корупція в Україні - повсюдна. Кілька людей мають величезну владу - американський дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути