четвер, 05 грудня 2013 11:41

Корчинський про штурм на Банковій: "ці екстремісти врятували честь нації"

Корчинський про штурм на Банковій: "ці екстремісти врятували честь нації"
Дмитро Корчинський. Фото: ukranews.com

Лідер організації "Братство" Дмитро Корчинський звинувачує у провокаціях на Банковій різноманітних "порошенків".

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Публічниє люди.

"Обурені українці намагалися помститися ментам, по можливості захопити АП і їм би це вдалося, якби не зрадницька тактика опозиції", - заявив Корчинський.

На його думку "опозиція веде справу до поразки".

"Вони припинили чинити опір після непідписання асоціації та, якби не дурість влади з розгоном площі все вже було б тихо, як на цвинтарі. У неділю на вулиці вийшло більше людей, ніж у цій країні співробітників МВС. Ця маса могла знести будь-які міліцейські кордони, будь-яку владу, будь-які звинувачення в нелегітимності, тому що люди, зібрані одночасно, в одному місці, в такій кількості - це і є народ, джерело влади", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці за кордоном хочуть пікетувати компанії і будинки Ахметова і решти "регіоналів"

Корчинськи обурюється тим, що опозиція повела людей "слухати промови і співати пісні на безпечній (для влади — ред.) відстані до влади".

"Народ був обурений побиттям своїх дітей на Майдані і прагнув до помсти. А керівники опозиції запропонували йому зберігати спокій. Якби їх план вдався повністю, нас зневажали б телеглядачі всього світу. Вони сказали б: ви схожі на сильного чоловіка, дитини якого принизили і побили, і який замість вдарити нападника, сів на Хрещатику і заявив - я буду мирно протестувати тут, поки нападник не злякається і не втече, або не накопичить сили і поб'є ще мене", - сказав лідер "Братства".

"На щастя світ побачив зовсім іншу телекартинку - розгніваних і сміливих українців, які вступили в бій - націю повстанців", - додав він.

На думку Корчинського "усі добрі люди Європи (крім тих , кому за посадою належить закликати до згодою) висловлюють свій захват від подій на Банковій".

"І тільки наші опозиційні нардепи, їхні нечисленні фанклуби і деякі журналісти обливають брудом тих, хто врятував честь нації", - сказав він.

За словами Корчинського , співпраця репресивних органів і деяких вождів опозиції продовжилося і після подій 1 грудня так як і опозиція, і влада зацікавлені у знищенні революційного авангарду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корчинський, якого підозрюють у провокаціях на Банковій, втік до Росії - ЗМІ

"На жаль, частина опозиційних нардепів і багато журналістів виступили в ролі колективного стукача . Те, що вони зводять наклеп на мене, я звик, однак, вони зводять наклеп на революційну молодь, яка не побоялася, повністю в європейських традиціях, штурмувати владу. Цією брехнею створюється сприятливий психологічний фон для розгортання репресій" , - переконаний він.

На питання, чи були на Банковій "братчики", Корчинський пообіцяв відповісти після того, "як в результаті народного волевиявлення згорить Генеральна прокуратура".

На думку лідера "Братства", опозиція втратила свій шанс: "Треба було зайняти Кабмін, АП і Раду. Якщо раптом ще вдасться зібрати подібний натовп, слід змінити тактику на прямо протилежну. Час майданно-окопних воєн пройшов. Слід переходити до тактики маневру і прориву".

Тим не менш, він сподівається на продовження протестів.
"Я сподіваюся , що евромайдан буде розширюватися , що протестна стихія буде його підживлювати й активізувати. Власне, на стихію вся надія, бо начальники опозиції розгублені. У них немає стратегії. Вони втрачають ініціативу, дають владі можливість оговтатися. Ще є надія на те, що влада продовжить допускати помилки, як це було з побиттям дітей на Евромайдане", - каже Корчинський.

Нагадаємо, Дмитра Корчинського опозиціонери звинувачують у провокаціях на Банковій під час народного віче 1 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Корчинський про штурм на Банковій: "ці екстремісти врятували честь нації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути