середа, 08 березня 2023 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Координаційний штаб розповів про брехню Москалькової

Координаційний штаб розповів про брехню Москалькової
Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими прокоментував провокативні заяви Тетяни Москалькової. Фото: ТАСС

Так звана "омбудсмен" держави-агресорки Російської Федерації Тетяна Москалькова робить провокативні заяви про те, що Україна нібито відмовилась забрати 70 українських військовополонених під час обміну.

Москалькова вкотре озвучує тези, потрібні росіянам для розхитування українського суспільства. Про це заявив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

"Російська омбудсмен не є суб'єктом перемовин під час обмінів", – повідомляють.

Зі слів українського омбудсмена Дмитра Лубінця, загалом зміст і тональність недавніх заяв російської сторони мають мало спільного із всебічною реалізацією домовленостей, досягнутих під час зустрічі уповноважених в Анкарі.

Зокрема – щодо повернення цивільних заручників і репатріації важкопоранених і тяжкохворих військовополонених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вигадує брехні, щоб зірвати обмін військовополоненими

В опублікованому Москальковою списку є також і ті військовослужбовці, які вже звільнені з полону, повідомляють.

Це свідчить про некомпетентність так званого "омбудсмена" і відсутність володіння ситуацією. Такі провокації з російського боку відбуваються вже не вперше.

У лютом Москалькова потрапила до санкційного списку Європейського Союзу за заперечення фільтраційних заходів, які проводила Росія на окупованих територіях України. Також Москалькову виключено з Міжнародного інституту омбудсмана (IOI), нагадують.

"Україна готова забирати з полону і забирає всіх наших захисників та захисниць, яких пропонує на обмінах протилежна сторона", – заявив координаційний штаб.

Вчора з російського полону визволили 130 українських захисників.

Попередній обмін відбувся 16 лютого. Тоді з російського полону визволили 100 українських військових і першого заступника мера Енергодара. 4 лютого з ворожого полону визволили 116 українців.

Зараз ви читаєте новину «Координаційний штаб розповів про брехню Москалькової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути