вівторок, 13 серпня 2019 14:02

Контррозвідка і тероризм: Данилюк привідкрив завісу реформи СБУ

Контррозвідка і тероризм: Данилюк привідкрив завісу реформи СБУ
"У нас існує багато органів - Служба зовнішньої розвідки, ГУР, МВС, митниця, податкова міліція, Нацполіція. І треба розуміти, що всі ці органи пов'язані між собою. Робити будь-яку реформу цих структур, не змінюючи СБУ, неможливо", — Данилюк. ФОТО: LB.ua

Реформа Служби безпеки України має зробити її сильнішою у двох ключових функціях — контррозвідувальній і боротьбі з тероризмом.

"У нас існує багато органів - Служба зовнішньої розвідки, ГУР, МВС, митниця, податкова міліція, Нацполіція. І треба розуміти, що всі ці органи пов'язані між собою. Робити будь-яку реформу цих структур, не змінюючи СБУ, неможливо. І навпаки: реформувати СБУ, не змінюючи інші органи, теж немає сенсу", — сказав секретар РБНО Олександр Данилюк в інтерв'ю BBC.

Нині доводять до кінця закон про Службу фінансових розслідувань, розроблений 2016-го. За словами Данилюка, його призупинив Петро Порошенко.

"Зараз ми цей законопроект оновили. З огляду на те, як змінюється ситуація, мають змінитися і підходи. До Служби зовнішньої розвідки мають перейти функції від СБУ, від Нацполіції, податкової. Має бути комплексна робота - якщо подається закон про Службу зовнішньої розвідки, то має бути і закон про СБУ. І вони мають бути узгоджені".

На запитання, як в.о. глави СБУ Іван Баканов погоджується на такі зміни, адже у служби заберуть частину повноважень, Данилюк відповів: "Ми зараз у контакті та все це з ним проговорюємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський здійснив нове призначення в СБУ

Раніше Олександр Данилюк заявляв, що РНБО запропонує президенту Володимиру Зеленському внести на розгляд нового парламенту пакет законопроектів про реформи у сфері оборони і безпеки.

Олександр Данилюк призначений секретарем РНБО 28 травня 2019-го. До цього працював у штабі кандидата у президенти Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Контррозвідка і тероризм: Данилюк привідкрив завісу реформи СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути