середа, 29 травня 2013 18:56

Конституційний Суд оголосить рішення щодо київських виборів у четвер

Конституційний Суд оголосить рішення щодо київських виборів у четвер
Фото: zakarpattya.net.ua

Конституційний Суд України (КС) виніс рішення про дату виборів мера Києва і депутатів столичної міської ради. Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі КС, таке рішення було прийнято на засіданні КС в середу і буде оголошено в четвер, 30 травня, о 15.00.

Як повідомлялося, в кінці травня закінчується п'ятирічний термін повноважень мера Києва та депутатів міської ради столиці. За наполяганням опозиції парламент вже кілька разів розглядав проект рішення про призначення виборів у Києві, але провладні фракції відмовляються підтримувати це рішення, посилаючись на необхідність висновку Конституційного суду про особливості цих виборів.

У Києві в кінці травня 2008 року відбулись позачергові вибори депутатів Київради і столичного міського голови. Леонід Черновецький, обраний на цих виборах міським головою, подав у відставку 1 червня 2012 року, і Київради 12 липня того ж року прийняла до відома факт дострокового припинення його повноважень.

Згідно з рішенням Київради, секретар Київради Галина Герега тимчасово виконує повноваження київського міського голови з моменту дострокового припинення повноважень Черновецького на цій посаді.

Згідно з чинною Конституцією, термін повноважень депутатів місцевих рад становить 5 років. Опозиція заявила про намір блокувати роботу Київради з 2 червня, оскільки термін його повноважень завершиться, і він буде нелегітимним.

Верховна Рада не змогла ухвалити постанову про призначення місцевих виборів у Києві на 2 червня. За нього не голосувала фракція Партії регіонів, яка заявила, що це питання потрібно розглядати після винесення рішення КС.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний Суд оголосить рішення щодо київських виборів у четвер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути