вівторок, 11 листопада 2008 08:21

Коновалюк зібрав достатньо інформації для імпічменту Ющенку

12 листопада відбудеться прес-конференція, на якій Слідча комісія Верховної Ради оприлюднить результати розслідування законності постачань Україною зброї в Грузію

Про це повідомив народний депутат від Партії регіонів, голова слідчої комісії Верховної Ради з розслідування законності постачань Україною зброї до Грузії Валерій Коновалюк.

За його словами, ті результати, які комісія оприлюднить, повинна буде розглянути Верховна Рада.

"На мій погляд, інформації (яку зібрала комісія) більш ніж достатньо не лише для того, щоб оголосити Президенту імпічмент, але й для того, щоб притягти окремих посадових осіб до відповідальності та домогтися посилення державного контролю за продажем озброєнь", - заявив Валерій Коновалюк.

Він також сказав, що не може спрогнозувати, яке рішення ухвалить парламент, ознайомившись із результатами розслідування ВСК.

"Я думаю, сам звіт комісії дасть підстави для того, щоб ВР ухвалила відповідне рішення", - зазначив депутат.

Коментуючи заяви депутатів із президентської фракції, що Тимчасова комісія Верховної Ради під керівництвом народного депутата від Партії регіонів Валерія Коновалюка "просто виконує політичне та економічне замовлення Росії", політик акцентував: "Те, що у них рука Москви зараз присутня в усіх неугодних їм подіях, означає, що починається агонія системи, яка сьогодні має тільки 4% довіри громадян України. Я виконую виключно одне замовлення - це та присяга, яку я давав як народний депутат українському народу".

За його словами, українська влада ігнорує, не коментує ті факти корупції, зловживань, які були виявлені ВСК.

"Вони (пропрезидентські політики) твердять два місяці поспіль, що Україна мала право продавати озброєння Грузії. Ми це не оскаржуєм, ми озвучуємо те, якою ціною це робилося, які українські закони порушувалися при цьому.

Ми говоримо, що в цій сфері колосальна корупція та купа порушень. За рахунок обороноздатності української армії віддавали за безцінь сучасні види озброєнь. З бойового чергування знімалися цілі комплекси ППО. Вони цього не коментують, так про яке замовлення йдеться, якщо вони завдали колосального збитку нашій державі? Або вони, може, Росію ослабили подібною політикою?", - сказав Коновалюк, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Коновалюк зібрав достатньо інформації для імпічменту Ющенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути