середа, 02 червня 2021 14:09

Конгрес регіональних влад: експерт пояснив задум Банкової

Конгрес регіональних влад: експерт пояснив задум Банкової
Знімуть красивий відеоряд, каже Олекій Кошель. Фото: Reuters

Конгресом регіональних влад, який анонсували в Офісі президента Володимира Зеленського, намагаються усунути з політичної арени мера Києва Віталія Кличка. Про це Gazeta.ua сказав голова Комітету виборців Олексій Кошель.

"Офіс президента воює з Кличком, намагається усунути його з політичної арени. Той є керівником Асоціації міст України. Конгресом хочуть цю організацію відтінити", - каже експерт.

Створення Конгресу - технологія "надування щік", підміняти реальну роботу, говорить Кошель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський займався "лукашизмом"

"Скільки б не створювали подібні органи при президентах, вони не були ефективними. Попередники проводили помпезні зборі, великі круглі столи. Цей Конгрес нічим не відрізнятиметься. Знімуть красивий відеоряд", - каже голова Комітету виборців.

"З одного боку, очільники місцевих громад можуть демонструвати, що, мовляв, через залучення до цієї структури вони перебуватимуть на коротшому контакті з Офісом президента. Але Зеленського вже настільки ізолювали, що навіть народні депутати не можуть потрапити в ОП", - зауважив Кошель.

Місцева влада чекає від центральної чіткого бачення в завершенні реформи децентралізації, додає експерт.

Минулого вівторка заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив про створення Конгресу регіональних влад. Туди увійдуть: президент, міністри, голови облдержадміністрацій, голови ОТГ, розповів він. В ОП буде постійний офіс Конгресу. "І це буде не "порожній" орган", - заявив Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес регіональних влад: експерт пояснив задум Банкової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути