середа, 20 вересня 2017 16:36

Конфіскуємо ще $200 млн з "грошей Януковича" - генпрокурор

Конфіскуємо ще $200 млн з "грошей Януковича" - генпрокурор
Луценко заявив, що Україна провела наймасштабнішу конфіскацію в Європі. Фото: СтройОбзор

У Генеральній прокуратурі заявили, що готові провести спецконфіскацію ще $200 млн з коштів, розкрадених за президентства Віктора Януковича.

Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко, пише "Укрінформ".

"Через день ми офіційно оголошуємо про спецконфіскацію ще 200 мільйонів доларів, а через місяць - ще. Ми постійно працюємо над тим, аби повернути вкрадені у народу гроші", - сказав Луценко.

Також генеральний прокурор нагадав, що "група Януковича" завдала збитків Україні на $40 млрд. З цієї суми вже вдалося повернути $1,5 млрд. Така конфіскація є найбільшою в історії Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпинали на хресті - Луценко про катування на Донбасі

"Юридичну і фінансову відповідальність має понести не лише Янукович, а і Микола Азаров разом із сином, а також профільні міністри", - зазначив Луценко.

На сьогодні розслідування по цій справі завершене. Попереду — судові засідання. На початку грудня прокуратура обіцяє передати до суду всіх фігурантів справи, причетних до фінансових злочинів.

Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович може свідчити проти Віктора Януковича у справі узурпації влади. Щоб отримати лише умовний термін, Лавриновичу вигідно співпрацювати зі слідством і вдати із себе жертву, яка мала коритися Януковичу під тиском погроз.

Зараз ви читаєте новину «Конфіскуємо ще $200 млн з "грошей Януковича" - генпрокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути