середа, 27 серпня 2008 10:07

Комуністи пропонують Раді ініціювати відставку Ющенка

У Верховній Раді України зареєстрований проект ухвали "Про засудження військової агресії Грузії проти народу Південної Осетії".

Документ зареєстрований у вівторок, повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Автори проекту постанови - народні депутати від Компартії Петро Симоненко і Ігор Алексєєв.

Як повідомляє прес-служба Компартії, депутати також пропонують визнати дії президента України Віктора Ющенка з безумовної підтримки військової агресії Грузії проти народу Південної Осетії такими, що суперечать національним інтересам України, не відповідають Конституції і законам країни, і почати процедуру його імпічменту.

Автори проекту постанови також пропонують невідкладно розглянути і ухвалити закон Про основні принципи внутрішньої і зовнішньої політики, в якому передбачити отримання країною нейтрального статусу.

Депутати пропонують створити тимчасову спеціальну комісію в парламенті для перевірки відповідності національному законодавству і міжнародним договорам угод про військово-технічну співпрацю і поставки в 2005-2008 роках Україною Грузії військової техніки і озброєнь.

Комуністи також пропонують підготувати законопроект "Про припинення на території України всіх військових навчань, в яких задіяні країни НАТО і виведенні їх з території України".

Як повідомлялося, глава Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив, що президент Росії Дмитро Медведєв указом по Абхазії і Південній Осетії відхилився від норм міжнародного права.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що Україна повинна підтримати прагнення народів Абхазії і Південної Осетії до незалежності.

Віце-прем"єр України Григорій Немиря заявив, що Україна підтримує територіальну цілісність Грузії.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, Кореспондент.net Україна.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи пропонують Раді ініціювати відставку Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути