вівторок, 23 березня 2010 09:24

Комуністи поставили "Регіонам" кадрову умову

Комуністи поставили "Регіонам" кадрову умову

Фракція Компартії в парламенті заявляє про невиконання Партією регіонів коаліційних домовленостей, які стосуються кадрових призначень, і виставляє свою останню кадрову умову, пише "Дело".

На наступному пленарному тижні фракція Комуністичної партії має намір провести засідання, під час якого дасть оцінку кадровим призначенням нового президента і уряду. На думку депутатів від КПУ, останні призначення, здійснені новою владою, не відповідають коаліційним домовленостям.

За інформацією видання, комуністи виставили Партії регіонів останню кадрову умову, від якої залежить стабільність коаліції. Її суть зводиться до того, що головою Державної митної адміністрації має стати представник фракції КПУ, глава комітету парламенту з боротьби з корупцією та оргзлочинністю Ігор Калетник.

Його призначення на цю посаду очікувалося ще минулого тижня, але досі кадрове рішення не ухвалено. На думку Леоніда Грача, затримка може бути викликана тим, що "регіонали" передумали віддавати цю посаду комуністам.

Соратник Грача Катерина Самойлик передрікає, що якщо коаліціанти не спрацюються, доведеться йти на дострокові вибори.

"Моя особиста думка: Партія регіонів зараз намагається узурпувати владу - це обурливо", - відзначила вона. Самойлик свого часу готували посаду міністра освіти, яка дісталася "регіоналові" Дмитру Табачнику.

На запитання, чи вдасться Компартії відвоювати посаду голови Держмитниці для свого представника, Самойлик відповіла: "Битися не збираємося, але кардинальні висновки зробимо".

У Блоці Литвина поки не мають наміру поспішати з висновками, проте про проблеми всередині самої коаліції вже замислюються.

"Можуть виникнути суперечки при формуванні державного бюджету, адже всі коаліціанти намагатимуться втиснути туди свої передвиборчі обіцянки. А домовленості щодо кадрів поки дотримуються", - так коректно оцінив ситуацію депутат від Блоку Литвина Сергій Гриневецький. Він також безуспішно претендував на посаду губернатора Одеської області.

У результаті посада керівника області відійшла "регіоналові" Едуардові Матвійчуку.

У Партії регіонів про кадрові претензії своїх союзників по коаліції вважають за краще нічого не говорити.

"У мене такої інформації (про кадрові розбіжності) немає. Абсолютно всі рішення узгоджуються з іншими членами коаліції", - запевнив "регіонал" Михайло Чечетов.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи поставили "Регіонам" кадрову умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути