Ексклюзиви
неділя, 06 лютого 2011 14:00

Комуністи не зможуть відправити Тігіпка у відставку - політолог

Комуністи не зможуть відправити Тігіпка у відставку - політолог

Намір комуністів не голосувати за реформи влади — це спроба зберегти своє обличчя і не втратити електорат. Так прокоментував для Gazeta.ua керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко заяву лідера КПУ Петра Симоненка про те, що комуністи виступають проти Трудового, Житлового кодексів, пенсійної і земельної реформи.

"На цей раз комуністи точно не будуть голосувати, бо для них стоїть питання життя і смерті. Проголосувавши за такі непопулярні законопроекти, вони позбавляться значної частини свого електорату. Адже в Житловому кодексі, скажімо, передбачені такі речі, як виселення людей за комунальні борги. Це ударить по найбільш незахищеним верствам населення, які дають Компартії найбільше голосів", — зазначив політолог.

На думку Бондаренка, комуністи ще й зручно скористуються тим, що і без них вистачає голосів за ці законопроекти.

"Таким чином вони спробують зберегти хорошу міну при поганій грі. Після розгону республіканської організації КПУ в Криму на чолі з Леонідом Грачем з'явилося чимало незадоволених таким рішенням ЦК в інших обласних структурах. Тому для комуністів зараз дуже важливо зберегти свій світлий образ", — наголосив він.

Політолог вважає, що за дані законопроекти можуть не голосувати частина депутатів Блоку Литвина.

"Це група Василя Хмельницького, бо їхніх ставлеників витісняють з урядових посад. Залишається показати свій характер. Хоча адміністративно-каральна машина може їх дотиснути, бо їм є що втрачати у фінансовому плані. Це для публічних політиків важить чесне ім'я. А для бізнесменів головне — гроші", — підкреслив Бондаренко.

Бажання комуністів відправити у відставку віце-прем'єра із соціальних питань Сергія Тігіпка політолог вважає нездійсненним.

"Це неможливо, бо Тігіпко вигідний правлячій більшості й уряду. Він приймає на себе весь негатив, пов'язаний з непопулярними реформами. Ні Клюєв, ні Колесников не хочуть брати це на себе. Він не використав вчасний момент піти у відставку після зміни структури Кабміну, погодившись стати віце-прем'єром. Тепер йому залишається згоряти в полум'ї непопулізму", - резюмував Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи не зможуть відправити Тігіпка у відставку - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути