понеділок, 07 листопада 2011 18:59

"Комуністи накрали, скільки хтіли": на мітинг у Вінниці пенсіонери прийшли поспілкуватися
8

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

7 листопада близько 10.00 комітет Вінницької обласної Комуністичної партії 7 листопада організував мітинг на честь 94-річчя Жовтневої соціалістичної революції.

У перших рядах колони несли червоний прапор із зображенням Че Гевари. Попереду їхав бусик з символікою Комуністичної партії. В ньому везли акустичну апаратуру для виступів. Зібралось близько 200 людей переважно похилого віку.

Перший секретар Вінницького обкому Лідія Закусілова заявила: "Ніякого покращення життя ми не бачимо. Тому 300 молодих людей поїхали сьогодні у Київ на всеукраїнську акцію протесту. Вимоги у нас такі самі: "Землю - селянам, фабрики - робітникам".

В цей час серед натовпу сперечались, штовхались, а потім билися двоє молодих людей. Їх забрали у відділок міліції. Комуністи сказали, що це провокація. Мовляв, якійсь "Автономний опір" листівки зі свастикою розкидав.

Суперечку продовжили й літні люди.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Комуняку на гілляку": націоналісти зустріли комуністів яйцями

"Я ніколи партбілета не мав, але в душі комуніст. Ще маленьким побачив, що таке справжній комуніст. Коли всіх зганяли в колгосп, і прийшли забирати скотину, цей комуніст сказав: "Не ловіть того поросяти. Ви ж бачите, що послєднє забираєте". А Голодомор був, бо повирізали всю худобу свою, щоб в колгоспи не здавати. Дурні були. Мені комуністи і квартиру дали, і путьовки на лікування давали", - згадував 84-річний вінничанин Григорій Боржик.

"То це Вам повезло, бо мені нічого не дали. Комуністи собі накрали, скільки хтіли, а тепер все легалізували. Сам в органах працює, а жінка - в бізнесі. Вона гроші заробляє, а він "кришує", - не погодився 70-річний Павло Гончарук.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Ленін на колінах" - Націоналісти поставили вождя пролетаріату у незручну позу

Біля Григорія Боржика зібралось семеро чоловіків. До них підійшла 74-річна Галина Земскова. Спитала, чого до мікрофонів не підходили. "Отак кожен з свого боку: "Тяф-тяф-тяф, тяф-тяф-тяф". А нам потрібно об'єднатись. Скільки партій розвелось, і нас в різні боки порозвертали. А ми маємо в один бік дивитись. Тоді толк буде!", - запевнила вона.

Чоловіки продовжували дискутувати про політику, мову, радянську владу, націоналістів. Розійшлись через дві години після мітингу.

Зараз ви читаєте новину «"Комуністи накрали, скільки хтіли": на мітинг у Вінниці пенсіонери прийшли поспілкуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути