Ексклюзиви
понеділок, 11 серпня 2008 09:13

Комуністи: Крим може повторити долю Косово або Південної Осетії

Комуністи України і Росії оголосили про створення ініціативної групи з формування Єдиного антинатовського блоку країн СНД.

Про це говориться у Відозві ініціативної групи зі створення Єдиного антинатовського фронту, підписаній головою ЦК КПРФ Геннадієм Зюгановим, першим секретарем Кримського республіканського комітету КПУ Леонідом Грачем і депутатом Державної думи РФ, адміралом, колишнім командувачем Чорноморським флотом РФ Володимиром Комоєдовим.

Автори Відозви засуджують президента Грузії Михайла Саакашвілі за розв"язання військових дій в Південній Осетії, звинувачують його в руйнуванні міста Цхінвалі, загибелі тисяч жителів Південної Осетії.

На думку авторів документа, "агресивні дії Саакашвілі є безпосередньою складовою його політики із втягування Грузії в атлантичні для євро структури, перш за все, в блок НАТО. Військовий стан в країні, придушення демократичних свобод, націоналістична істерія, провокація конфлікту з Росією потрібні йому для того, щоб розірвати історичні зв"язки грузинського народу і утягнути Грузію в зону впливу США".

Комуністи вважають, що війна проти Південної Осетії створює привід для подальшої експансії Вашингтона в Закавказзі. Це грає на руку американській адміністрації, яка прагне створити мережі військових баз в колишніх республіках СРСР для встановлення контролю над Євразією, захвату її ресурсної бази, стверджують автори Відозви.

"Злочинна політика Саакашвілі є явищем того ж гатунку, що і безправне становище російськомовного населення в країнах Балтії, реабілітація гітлерівських прибічників і витіснення російської мови з громадського життя українською владою",- вважають Зюганов і Грач.

Автори Відозви вважають, що проамериканські політики, які опинилися при владі у ряді республік колишнього СРСР, перейшли до відкритого придушення громадських настроїв, спрямованих проти насильницького втягування до НАТО і розриву зв"язків з Росією.

"На грань суспільної катастрофи поставлено Крим, де готується адміністративне і силове придушення антинатовського руху. Це неминуче призведе до реалізації на півострові косовського або південноосетинського сценарію", - заявляють українські і російські комуністи.

"В зв"язку з цим відкрита підтримка Президентом України Віктором Ющенком агресивних дій Саакашвілі може стати передвісником проведення українською владою внутрішньої і зовнішньої політики за зразком грузинського авторитарного режиму", - говориться в документі.

Вони вважають, що "попередити нові злочини проамериканських маріонеткових режимів можна, лише створивши потужний центр опору агресивному курсу, здатний запобігти втягуванню колишніх радянських республік в атлантичні для євро структури всупереч волі їхніх народів"

Автори Відозви заявляють, що альянсу "атлантистів" необхідно протиставити єдиний антинатовський блок, який об"єднає всіх політиків, громадських і культурних діячів, широкі кола громадськості в державах СНД і Балтії,що виступають за збереження державного суверенітету, котрий відкидає націоналістичні гасла, затверджує ідею рівноправ"я народів, протидіє організаційному і ідейному відродженню фашизму.

"Наша скорбота по загиблих в результаті агресії режиму Саакашвілі, співчуття до поранених повинні стати основою для наших рішучих дій, спрямованих на те, щоб не допустити продовження і повторення подібної трагедії. Ми приступили до збору коштів для надання допомоги багатостраждальному південноосетинському народові. Ми оголошуємо про створення ініціативної групи з формування Єдиного антинатовського блоку країн СНД і закликаємо до об"єднання всіх, хто солідарний з нашою позицією", - говориться у відозві, підписаній 10 серпня в Сімферополі.

Раніше президент Абхазії Сергій Багапш заявив, що відповідальність за кровопролиття в Південній Осетії лежить на країнах Заходу і Україні.

9 серпня Міністерство закордонних справ Росії висунуло на адресу України звинувачення в тому, що вона заохочувала Грузію до інтервенції і етнічних чисток в Південній Осетії.

За матеріалами: УНІАН, Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи: Крим може повторити долю Косово або Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути