субота, 09 січня 2021 22:35

Комуналка вдарить по рейтингу "Слуги народу" ближче до весни – Швець

Комуналка вдарить по рейтингу "Слуги народу" ближче до весни – Швець
Володимир Зеленський і партія "Слуга народу" отримали довіру українців у 2019 році авансом. Зараз втрачають рейтинг, бо не виправдали сподівань, вважає політичний оглядач Леонід Швець. Фото: Лівий берег

Українці дали "Слузі народу" підтримку авансом у 2019 році. А зараз в своєму житті не бачать і не відчувають роботу цієї партії. Тому рейтинг правлячої політсили зменшується. Більшого падіння довіри варто чекати ближче до весни. Тоді громадяни відчувають ріст цін на комуналку, розповідає Gazeta.ua політичний оглядач Леонід Швець.

Якби вибори відбулися найближчим часом, то партію "Слуга народу" підтримали б 21,6%, показують результати опитування соціологічної групи "Рейтинг" . На парламентських виборах у 2019 році вони здобули 43,16%.

""СН" важко тримати рейтинг, бо її немає, як партії. Є якісь люди з Києва, які приїжджають. А партії немає. Це загальна історія для українських політсил. Але до "слуг" більше уваги. Це правляча партія. А коли громадяни в своєму житті її не бачать, не відчувають, то падає довіра. Бо отримали її у 2019 році авансом. Так само як і Зеленський. При цьому люди не пов'язують урядову політику з партійною відповідальністю. Зараз громадяни ще не відчули підняття цін на комуналку. Ближче до весни буде очевидна відповідь".
Також на рейтинг партії впливають очікування й розчарування українців, вважає Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці вірять у покращення 2021 року - опитування

"Проблема в тому, що не сталося якісного прориву, на який розраховували. А людям цього завжди хочеться. Останні опитування показують сподівання, що в 2021 році буде краще. Це нормально. Але з іншого боку – те, що нічого не змінюється настільки звично, що і реакції на це не може бути якоїсь надзвичайної. Це звичайне розчарування, звичайна недовіра до влади. Нас привчили і ми звикли до того, що Україна – це країна, в якій нічого не змінюється на краще".

Відсутність нових імен у політичних рейтингах експерт пояснює тим, що мало охочих займатися політикою:
"У нас з деякого часу політика в усіх сенсах брудна справа. І люди, які мають якийсь потенціал, здебільшого не хочуть витрачати його на це. Бо забруднишся, а результату навряд чи досягнеш. Тому краще себе проявляти у бізнесі. Може навіть закордоном. 2019-й рік показав, що не так і складно заявити про себе в Україні і перемогти тих, кого вважали непереможними. Винирнув Зеленський. А зараз нових команд не видно на горизонті".

Шість партій мають прохідний рейтинг до Верховної Ради. Якби вибори відбулися найближчим часом, то партію "Слуга народу" підтримали б 21,6% тих, хто готовий голосувати і визначився з вибором, "Опозиційну платформу – За життя" - 17,4%, "Європейську солідарність" – 14,5%, "Батьківщину" – 10,9%, "Українську стратегію Гройсмана" - 5,7%, Радикальну партію – 5,6%. Опитування проводила соціологічна група "Рейтинг" 2-4 січня 2021 року в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Комуналка вдарить по рейтингу "Слуги народу" ближче до весни – Швець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути