вівторок, 20 вересня 2011 09:57

Комсомольцям списали розстріл портретів Бандери та Шухевича

Комсомольцям списали розстріл портретів Бандери та Шухевича

Одного із членів волинського комсомолу С.Вашкодара, який спільно із керівником згаданої організації Михайлом Кононовичем та його братом О.Кононовичем розстріляли із вогнепальної зброї зображення Степана Бандери та Романа Шухевича, притягнуть до адміністративної відповідальності.

Як повідомив Gazeta.ua депутат Волинської облради від "За Україну!" Ігор Гузь, про це йдеться в офіційному листі начальника Рожищенського райвідділу  міліції  П.Наумчука.

У листі зазначається, що в діях комсомольців міліція не знайшла складу кримінального злочину, тож в порушенні кримінальної справи було відмовлено. Але до адміністративної відповідальності буде притягнуто Вашкодара – власника зброї, який передав карабін ВЕПР-308 братам Кононовичам, що не мають дозволу на використання та зберігання вогнепальної зброї.

Водночас, Гузь заявив, що справу намагаються спустити на гальма.

"Степан Бандера та Роман Шухевич є Героями України, тому знущання над їхніми зображеннями - це неповага до держави, яка ці звання їм надала. А це порушення  ст. 296 КК України – прояв  неповаги до суспільства та держави, що супроводжується явним цинізмом", - зауважив депутат.

Крім того, за його словами, міліція не звернула увагу на те, що комсомольці вільно стріляють із вогнепальної зброї в полі, де в цей час можуть знаходитися люди.

"Я вважаю що міліція неналежно розслідувала цю справу. Міліція встановила лише один вид зброї з якої стріляли, хоча на відео чітко видно 4 одиниць зброї, в тому числі гвинтівка з оптичним прицілом та пістолет. У справі фігурує лише три прізвища комсомольців, хоча на відео та фотографіях стріляють шість осіб. Хто ці люди? Що це за зброя? Цього міліція не захотіла з'ясовувати", - зазначив Гузь.

Як наслідок, народний депутат від НУ-НС В'ячеслав Кириленко звернеться з офіційним запитом до Генеральної прокуратури з вимогою провести додаткові слідчі дії.

Нагадаємо, влітку в інтернеті з'явилось відео, на якому лідер волинських комсомольців М. Кононович та інші члени лівої організації розстрілюють із вогнепальної зброї зображення Степана Бандери та Романа Шухевича.

Комуніст Кононович робить всього три постріли, але на портретах чомусь виявляється чотири отвори від куль: на портреті Бандери - три отвори, Шухевича - один. Кононович хизується своїми "снайперськими" здібностями.

Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь звернувся до обласних управлінь СБУ та УМВС із вимогою розслідувати справу використання комсомольцями вогнепальної зброї. Провести перевірку було доручено Рожищенському РВ УМВС, на території якого відбувся інцидент.

Зараз ви читаєте новину «Комсомольцям списали розстріл портретів Бандери та Шухевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

92

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути