середа, 30 листопада 2022 22:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Компроміси не потрібні: Зеленський висловився про рішення Ізраїлю щодо ППО для України

Компроміси не потрібні: Зеленський висловився про рішення Ізраїлю щодо ППО для України
Ізраїлю пора припинити гратися в компроміси, мова йде про ППО для захисту мирних людей, вважає Зеленський. Фото: Flickr.com

Ізраїлю нема потреби шукати компроміси для надання Україні систем протиповітряної оборони. Це питання в першу чергу захисту мирних людей від російських терористичних актів.

Україна сподівається, що прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху відмовиться від політики спроб балансувати між Україною і Росією в цій війні, заявив президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на NYT DealBook Summit.

Зеленський нагадав, що РФ застосувала проти української інфраструктури та мирного населення 550 іранських безпілотників. Для захисту від БПЛА і ракет РФ потрібна зброя, оборонна зброя, потрібно ППО і Нетаньяху про це прекрасно знає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зможе самостійно виготовляти іранську зброю – ЗМІ

"Це не зброя, яка атакує РФ, тому не потрібно тут шукати компроміси, це захист людей. Якщо він хоче зберегти свої особисті відносини з Путіним, він може продовжувати цей напрямок, але якщо він хоче зберегти історичні відносини Ізраїлю з українським суспільством, то, мені здається, потрібно робити максимум, щоб зберегти життя людей" - резюмував президент.

Ізраїль готовий почати поставки озброєння Україні у відповідь на закупівлю Росією іранських балістичних ракет. І якщо заяви Ізраїлю про готовність постачати Україні озброєння втіляться в життя, це буде гарною новиною для нашої країни.

Україна давно намагається придбати в Ізраїлю ППО і системи протиракетної оборони. Однак Ізраїль донедавна займав вкрай обережну позицію і постійно відмовляв Україні у військовій допомозі.

Зараз ви читаєте новину «Компроміси не потрібні: Зеленський висловився про рішення Ізраїлю щодо ППО для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути