Ексклюзиви
середа, 16 травня 2012 13:21

Компартія закликала Кабмін та ГПУ розібратись із розбазарюванням "мажорами" держземель

Компартія закликала Кабмін та ГПУ розібратись із розбазарюванням "мажорами" держземель
Катерина Самойлик просить покарати президента Академії аграрних наук Безуглого. Фото: obozrevatel.com

Кабінет міністрів та Генеральна прокуратура має перевірити факти розбазарювання державних земель в низці областей України, зокрема, заповіднику "Асканія-Нова" у херсонському регіоні.

Як повідомила прес-служба Компартії, про це заявила з парламентської трибуни народний депутат від КПУ Катерина Самойлик.

За її словами, державні землі, які належать парку Асканія-Нова у Херсонській області, загальною площею 1,5 гектарів віддані так званим "мажорам".

"Ще декілька років тому в Асканія-Нова проживало та працювало понад 10 тисяч людей. Зараз залишилось всього 5 тисяч. Сьогодні до місцевого бюджету не надходить жодної копійки. Призначено нового керівника державного підприємства, і цьому ж державному підприємству надаються кредити під 96% річних", - розповіла Самойлик.

На переконання комуністки, це все робиться для того, щоб передати державні землі у руки "мажорів".

"А людям відмовились надавати навіть 2 гектари землі для того, щоб вони могли вирощувати та реалізовувати хоч якусь продукцію для того, щоб хоч якось прожити. І таких земель по Україні 220 тисяч гектарів. Це Херсон, це Харків, всюди, де вони належать Академії аграрних наук", – уточнила парламентарій.

Як наслідок, Самойлик звернулась до Кабінету міністрів та до Генеральної прокуратури з проханням з'ясувати, на яких підставах перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий займає посаду президента Академії аграрних наук.

"Я не розумію, чому силові структури покривають цього державного службовця. Такий службовець, як Безуглий, не буде охороняти державні землі. Він розставив своїх родичів для того, щоб прибрати землі до своїх рук", – наголосила комуністка.

Зараз ви читаєте новину «Компартія закликала Кабмін та ГПУ розібратись із розбазарюванням "мажорами" держземель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути