середа, 17 січня 2018 16:03

Компанії нардепів Дубневичів накрали газу на 1,5 млрд грн

Компанії нардепів Дубневичів накрали газу на 1,5 млрд грн
Компанії братів Ярослава і Богдана Дубневичів розікрали 1,5 млрд грн на махінаціях із газом. Фото: zik.ua

Національне антикорупційне бюро затримало у Львові чотирьох посадовців трьох компаній за підозрою в заволодінні понад 300 млн кубів газу Нафтогазу на суму понад 1,4 млрд грн.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

Цим особам повідомлено про підозру у привласненні державного майна в особливо великих розмірах.

Йдеться про компанії "Енергія-Новий Розділ", "Енергія-Новояворівськ" та "Енергія". Кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати від БПП Ярослав і Богдан Дубневичі.

За даними слідства, підприємства-власники Новояворівської та Новороздольської ТЕЦ у 2013-2015 роках уклали низку угод про закупівлю в Нафтогазу природного газу для виробництва теплової енергії населенню. З метою здешевлення тепла для людей, НАК постачав комерційним ТЕЦ газ за цінами, суттєво нижчими від ринкових.

Більше 300 млн кубів "пільгового" газу Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ отримали незаконно, не плануючи використовувати його для потреб населення. Цей газ вони нібито використовували у своїй господарській діяльності для виробництва електрики, яке в подальшому реалізовували ДП "Енергоринок" за ринковою ціною.

"Внаслідок описаних дій, прибутковість виробництва електрики цими ТЕЦ перевищила 60% (проти 3-5% закладених в тариф Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг). Таким чином, на думку детективів бюро, ТЕЦ отримали надприбутки, зіставні з розміром збитку, заподіяного НАК "Нафтогаз України" в результаті цієї "схеми", - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія братів Дубневичів знову намагається впливати на тендери Укрзалізниці - ЗМІ

Народні депутати від "Блоку Петра Порошенка" Ярослав і Богдан Дубневичі займають четверте місце в рейтингу найбагатших акціонерів у Верховній Раді.

Брати Дубневичи виявилися лідерами серед українських політиків за кількістю задекларованих готівкових коштів. Богдан Дубневич задекларував $11,5 млн, його дружина Тетяна має 137,1 млн грн. Ярослав Дубневич зберігає готівкою $8 млн 230 тис., €2 млн 780 тис. та 5 млн грн готівкових коштів.

Зараз ви читаєте новину «Компанії нардепів Дубневичів накрали газу на 1,5 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути