вівторок, 29 травня 2012 16:30

Коморовський закликав не залишати Україну, "бо піде на Схід"

Коморовський закликав не залишати Україну, "бо піде на Схід"
Броніслав Коморовський закликає не залишати Україну. Фото: оbozrevatel.com

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає за необхідне вести прагматичну політику щодо української влади, намагаючись наблизити Україну до інтеграції з ЄС, а не відштовхнути її до інтеграційних проектів з РФ.

Таку думку висловив глава Польської держави в програмі Tomasz Lis na zywo, коментуючи відносини України з Європейським Союзом, пише УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівники країн повинні працювати, а не на стадіоні сидіти - постпред РФ в ЄС

Він зазначив, що польська влада зацікавлена ??в інтеграції свого найбільшого безпосереднього східного сусіда, яким є Україна, з західним світом, назвавши актуальною перешкодою на цьому шляху справу екс-глави уряду Юлії Тимошенко.

"Давайте не будемо залишати Україну на її дорозі до західного світу, бо піде на Схід", - сказав Коморовський, слова якого наводить його офіційний веб-сайт.

У той же час Президент Польщі зазначив, що тільки українці можуть самі вирішити, куди хочуть інтегруватися і самі повинні знайти вирішення справи екс-прем'єра, звільнення якої вже десятий місяць домагаються європейські політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник Януковича: "Ізоляції України немає"

"Сьогодні необхідно поєднувати певний прагматизм впливу на українську владу з одночасною спробою домогтися того, щоб Україна після виборів мала новий шанс на прискорення процесів європейської інтеграції з західним світом", - сказав Коморовський.

Він висловив думку, що європейським політикам необхідно поєднувати заохочення і натиск на українську владу, домагаючись змін національного законодавства, що робить можливим засудження за політичні рішення.

Коморовський також зазначив, що вважає правильним свої заклики не бойкотувати матчі Євро-2012 в Україну через справу Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Коморовський закликав не залишати Україну, "бо піде на Схід"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути