середа, 31 серпня 2011 10:34

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Коморовський: процес над Тимошенко перешкоджає євроінтеграції України

Коморовський: процес над Тимошенко перешкоджає євроінтеграції України

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що процес над Юлією Тимошенко може стати серйозною перешкодою на шляху євроінтеграції України.

Про це він заявив за підсумками приватного візиту президента України Віктора Януковича до Польші, повідомляє сайт польського президента.

"Україна зробила серйозні зусилля і серйозні досягнення на шляху до участі в процесі європейської інтеграції, але є перешкоди, і такою перешкодою, безсумнівно, є процес над Юлією Тимошенко", - сказав Коморовський.

Він також наголосив, що цей процес "у Європі, у багатьох країнах сприймається як політичний процес, а не кримінальний" і він руйнує імідж України. Коморовський також наголосив, що не має залишатися жодних сумнівів, що цей процес не є боротьбою з політичними опонентами.

Президент Польщі зазначив, що ця справа є перешкодою для України в питанні просування в напрямку євроінтеграції.

Зокрема він зізнався, що вмовляв Януковича, що ця справа, " так, як вона сьогодні виглядає, може бути серйозною перешкодою  в підтримуванні темпу наближення України до західного світу".

Коморовський також розповів про нелегкі взаємини українців та поляків і зазначив велику силу волі у бажанні викреслювати суперечливі питання із спільного минулого.

 

Зараз ви читаєте новину «Коморовський: процес над Тимошенко перешкоджає євроінтеграції України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути