понеділок, 28 листопада 2011 16:58

Коморовський наполегливо порекомендував Януковичу звільнити Тимошенко

Коморовський наполегливо порекомендував Януковичу звільнити Тимошенко

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає за необхідне знайти реальний вихід із ситуації навколо перебування в ув'язненні екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, а не тільки використовувати її у розвитку взаємин України з Європейським союзом.

"Мені здається, що варто знайти реальний і прийнятний вихід із цієї ситуації, а не тільки політично використовувати ці труднощі у відносинах між Україною і ЄС", - сказав Коморовський на брифінгу після зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у понеділок у Києві.

Він також додав, що через кілька годин обговорить ситуацію, що склалася навколо Тимошенко, з представниками опозиції в посольстві Польщі в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович визнав, що суд над Тимошенко заважає інтеграції в ЄС

Президент Польщі зазначив, що бажає, щоб "справа Тимошенко" якомога менше впливала в контексті переговорів України з ЄС щодо Угоди про асоціацію. "Я знаю, що в деяких країнах-членах ЄС і в багатьох суспільствах ця справа викликає багато емоцій. Є важливі справи, але, крім цього, є й найважливіші справи", - сказав Коморовський, зазначивши, що найважливішою справою є, без сумніву, європейська інтеграція України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Європарламенту нагадав, що Тимошенко безпідставно посадили

"І в той же час, ми розуміємо, що справа Тимошенко є важливою і вона повинна вирішатися таким чином, щоб створити відповідну оцінку України з боку ЄС, оскільки це країни, які будуть парафувати Угоду про асоціацію і створення зони вільної торгівлі", - зазначив він.

Коморовський також додав, що сподівався на декриміналізацію ст.365 Кримінального кодексу України, за якою було засуджено Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коморовський, Вольф та Янукович говоритимуть про Тимошенко - ЗМІ

У свою чергу, Янукович доручив компетентним органам дотримуватися європейських стандартів у питанні утримання екс-прем'єра Тимошенко під вартою.

"Я останнім часом почув багато зауважень від адвокатів колишнього прем'єр-міністра Тимошенко щодо утримання Тимошенко у в'язниці, і я дав доручення всім відомствам, які займаються цим питанням, створити всі умови, які передбачено сьогодні на європейському рівні. Мається на увазі і лікування, і обстеження, і утримання", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Коморовський наполегливо порекомендував Януковичу звільнити Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути