четвер, 05 липня 2012 16:09

Спецтема: Боротьба за "мову"

Комуністи вимагають від Януковича всеукраїнський референдум щодо мов

Комуністи вимагають від Януковича всеукраїнський референдум щодо мов
Царьков зазначив, що КПУ підтримує будь-які документи, які зміцнюють статус російської мови і мов національних меншин. Фото: gazeta-nd.com.ua

Компартія України пропонує президенту Віктору Януковичу оголосити всеукраїнський референдум з надання російській мові статусу другої державної.

"Ми бачимо лише один шлях вирішення цього питання - це зміна до Конституції через референдум. З урахуванням того, що сьогодні є чинне рішення суду, яке визнає легітимними раніше зібрані 4,2 млн підписів і зобов'язує президента провести референдум. Це чинний акт, і ми б рекомендували президенту Януковичу взяти за основу ці дані і оголосити про проведення референдуму з надання російській мові статусу державної", - повідомив нардеп Євген Царьков, пише ТСН.

Народний депутат нагадав, що опозиція заявляла про свій намір відмінити закон про основи державної мовної політики в разі свого приходу до влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закликає людей обороняти "останній бастіон" і зібратися на "лінії фронту за Україну"

"Все те, що можна скасувати більшістю голосів народних депутатів, не є стабільною нормою, його може відмінити чергова влада. Ми підтримуємо будь-які документи, які зміцнюють статус російської мови і мов національних меншин. Спочатку цей законопроект був слабкий, але зараз, коли в ньому прописали статтю про те, що органи місцевого самоврядування на прохання громади може надавати іншій мові статус регіональної, він став більш якісним", - сказав Царьков.

Також він висловив упевненість, що президент підпише закон про основи мовної державної політики.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи вимагають від Януковича всеукраїнський референдум щодо мов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути