понеділок, 08 жовтня 2018 17:12

Комітет визначив долю подання на Вілкула

Комітет визначив долю подання на Вілкула
Вілкул назвав звинувачення політичними. Фото з відкритих джерел

Регламентний комітет передав на розгляд парламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула.

Генпрокурор Юрій Луценко на засіданні обґрунтовував подання. За інформацією прокуратури, Вілкул на посаді екс-голови Дніпропетровської ОДА підписав розпорядження, яким замінив призначення земель із сільськогосподарського на промислове. Цими діями він наніс державі шкоди на понад 5 млн грн і знищив частину землі сільськогосподарського призначення.

Сам Вілкул назвав звинувачення беззаконням. Він припустив, що Генпрокуратуру "підставила" прокуратура Дніпропетровської області, яка веде справу.

Адвокат заявив, що прокурори порушили кримінально-процесуальне законодавство, а у звинуваченнях проти Вілкула немає доказів.

"У цьому поданні я вбачаю достатньо доказів, щоб у найближчий строк Вілкулу висунути підозру", - сказав Луценко.

Він анонсував розгляд подання у ВР на вівторок, 16 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не дозволила судити нардепа-"регіонала"

Раніше регламентний комітет передав на розгляд Верховної Ради подання Генпрокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова.

Колєсніков у 2000-х був керівником гірничого підприємства Ріната Ахметова. Експерти зараховують його до його так званої "групи впливу" у фракції. У часи президентства Віктора Януковича очолював Дніпропетровську область.

Зараз ви читаєте новину «Комітет визначив долю подання на Вілкула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути