четвер, 05 листопада 2020 09:56

Комітет рекомендував законопроєкт Зеленського про суддів

Комітет рекомендував законопроєкт Зеленського про суддів
ВР має ухвалити законопроект у першому читанні. Фото: pinterest.com

Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроєкт президента про судоустрій і статус суддів у першому читанні.

Рекомендації Венеційської комісії потрібно врахувати у вигляді правок між першим і другим читанням, повідомив голова комітету Андрій Костін агентству "Інтерфакс-Україна".

"За рішення проголосували 12 членів комітету, і все це представники фракції "Слуги народу". Це свідчить про тверду позицію "Слуги народу" відновити роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, причому зробити це відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, яка затвердила їх щодо президентського законопроєкту", - заявив Костін.

Він наполягає, аби й інші фракції парламенту реально продемонстрували рішучість сприяти відновленню роботи ВККС, до того ж за новими правилами. За його словами ВККС має почати працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суддів КСУ перевірятимуть декларації

Також глава комітету зазначив, що необхідно врахувати рекомендації Венеціанської комісії, щодо балансу повноважень Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Якщо раніше Венеційська комісія у своїх висновках скеровувала ВР до того, щоб "компетенція ВККС поступово передавалася в сторону Вищої ради правосуддя", то зараз вона підтвердила, що повинна бути окрема Вища кваліфікаційна комісія суддів України, зазначив Костін.

Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування. 30 жовтня президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Комітет рекомендував законопроєкт Зеленського про суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути