вівторок, 05 березня 2019 13:43

Комік, який вивів із кризи столицю Ісландії, побажав успіху Зеленському

Комік, який вивів із кризи столицю Ісландії, побажав успіху Зеленському
Колишній мер столиці Ісландії Рейк'явіка Йон Ґнарр висловив підтримку кандидату в президенти Володимиру Зеленському

Коміки та гумористи викликають довіру суспільства, а їхня участь у політиці йде йому на користь. Про це заявив Йон Ґнарр – телевізійний комік і колишній успішний мер столиці Ісландії – Рейк'явіка. Він очолив місто у 2010 році, під час економічної кризи, не маючи при цьому жодного досвіду в політиці. Інтерв'ю з Ґнарром опублікував "Йод".

"Я думаю, що комікам і гумористам здорово спробувати себе в політиці. Їхня участь у цих процесах дає лише користь суспільству. Тому що коміки, зазвичай, розумні та талановиті, і в багатьох із них є здатність викликати до себе довіру людей", – сказав екс-мер.

Він також розповів, що політичні старожили були роздратовані його успіхом на виборах.

"Багато так званих "старих вовків" політики були незадоволені моєю кандидатурою. Деякі навіть почувалися ображеними. Реакція в медіа була також не надто позитивною – одні називали мене шарлатаном, інші – критикували за відсутність будь-якого політичного досвіду, і всі постійно твердили, що я не впораюся з таким завданням. Деякі взагалі говорили, що гумористи чомусь розумово відсталі. У міській адміністрації старі політики мене називали клоуном. От тільки мені було плювати на їхні думки!" – згадує Ґнарр.

Артист зазначив, що чув про Володимира Зеленського – українського коміка, який пішов у політику, і побажав йому удачі.

"Раджу сподіватися на краще, але готуватися до гіршого. І ще! Володимире, якщо тебе оберуть, головне – не перетрудитися. Тому що здоров'я – понад усе!" – сказав Йон Ґнарр.

Довідка. Йон Ґнарр і його "Найкраща партія", яка складалася з панків і рок-музикантів, перемогли на виборах у місті, яке традиційно голосувало за консерваторів. За чотири роки роботи його команда змогла реконструювати фінансову систему, поліпшити інфраструктуру, реорганізувати школи.

Зараз ви читаєте новину «Комік, який вивів із кризи столицю Ісландії, побажав успіху Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути