четвер, 27 січня 2022 14:12

Коломойський називає заступника Єрмака "маленький воришка", а до Зеленського шле посередників - ЗМІ

Коломойський називає заступника Єрмака "маленький воришка", а до Зеленського шле посередників - ЗМІ
Коломойський із минулого року перебуває під санкціями США. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський спілкується з олігархом Ігорем Коломойським через посередників.

Про це пишуть журналісти "Українська правда".

Послання від Коломойського в Офіс президента й у зворотному напрямку передає Тімур Міндіч, давній партнер олігарха й співвласник Студії "Квартал 95". Той організовує дні народження Зеленському й не пропустив святкування ювілею керівника ОП Андрія Єрмака.

"Міндіч живе на Банковій. Він, як "челночнік", курсує між Офісом президента й офісом Коломойського. Бєня не хоче говорити телефоном, бо боїться, що його слухають американці", - розповів один із великих бізнесменів.

В оточенні олігарха жартують, що Коломойський просить Міндіча рідше приходити до нього, бо він "накликає під офіс журналістів і правоохоронців".

Іншим каналом зв'язку президента з Коломойським є голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Також в оточенні Коломойського кажуть, що той свідомо не спілкується з представниками ОП.

"У нього немає стосунків із Єрмаком, Тимошенка (Кирило Тимошенко, заступник керівника ОП. - Gazeta.ua) він на дух не сприймає, називає його "маленький воришка". А з президентом переписується лише, коли вітає з днем народження", - говорить один із найближених до олігарха бізнесменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюська розставив "галочки" Порошенкові, Ахметову й Коломойському

У "війні" Зеленського з олігархом Рінатом Ахметовим відіграв роль Коломойський.

Одразу кілька співрозмовників у владі твердять, що в епохальній війні Зеленського й Ахметова не останню роль відігравав Коломойський.

"У Валерійовича теж є гірничо-збагачувальні комбінати, як у Ріната. Тому він розуміє цей бізнес. Якісь консультації давав нам. Ідеться про "антиахметівський" закон щодо ренти на залізну руду. Але ми й без нього впоралися б", - розповів член команди Зеленського.

"За війною з Рінатом стирчать вуха Бєні", - каже не під запис друг олігарха. І додає: "Але якщо всі думають, що Бєня нічого не робить і тільки п'є горілку в себе в селі під Дніпром, значить, його стратегія працює".

Зараз у наступ на владу пішли головні активи Ахметова - телеканал "Україна" й Савік Шустер. Водночас "1+1" і "Право на владу" тихо обслуговують Банкову, пише ЗМІ.

Минулого тижня США подали позов про конфіскацію майна, пов'язаного з Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. Американське міністерство юстиції повідомило про нерухомість, яку утримували коштами від розкрадань у Приватбанку.

На початку січня Зеленський приїхав на курорт "Буковель" і розмістився в готелі Radisson Blu Resort Bukovel, у якому також зупинився Коломойський.

Олігарх перебуває під санкціями США.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський називає заступника Єрмака "маленький воришка", а до Зеленського шле посередників - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути