Ексклюзиви
пʼятниця, 13 червня 2014 11:00

Коломойський хоче побудувати на кордоні з Росією паркан з колючим дротом, струмом, ровами та мінами

Коломойський хоче побудувати на кордоні з Росією паркан з колючим дротом, струмом, ровами та мінами
Фото: uapress.info

Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан передав в адміністрацію президента України інженерний проект та техніко-економічне обгрунтування будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією протяжністю в 1920 км і вартістю близько EUR 100 млн.

"Цей проект - пропозиція голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського. Завдання даного проекту - недопущення фізичного проникнення з боку держави, яка веде агресію проти нашої країни. За 6 місяців можна виконати даний проект", - повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник.

За його словами, проект передбачає будівництво на 1920 км кордону з Росією суцільного металевого паркану з високоміцної сталі з колючим дротом, по якому буде проходити електричний струм.

Будівництво стіни передбачено на території Донецької, Харківської та Луганської областей.

За поданим проектом, підходи до загородження повинні перегороджуватися глибокими і широкими ровами і колючим дротом, як з російського, так і з українського боку. Це дозволить виключити доступ до загородження мирних жителів, тварин, а також автотранспорту і бронетехніки.

Закритий для проникнення випадкових людей простір між ровами і парканом повинен бути повністю замінований сигнальними і протипіхотними мінами.

Передбачається, що вздовж усієї "стіни" розташовуватимуться мотоманевренні групи українських військ, прикордонники та Нацгвардія України.

"Фінансування даного проекту передбачається за рахунок благодійних фондів. Все, що потрібно для реалізації даного проекту, виготовляється в Україні, з цієї точки зору це хороший інфраструктурний проект, який спирається на українську промисловість", - зазначив Олійник.

Він вважає, що низка підприємств Дніпропетровської області зможуть взяти участь у реалізації даного проекту.

За словами Олійника, вартість установки металевої огорожі протяжністю 1920 кілометрів державного кордону складе близько EUR 50 млн. Загальна вартість інженерних робіт щодо створення такого загородження складе не більше EUR 100 млн. При цьому він не виключив і фінансової підтримки держави.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський хоче побудувати на кордоні з Росією паркан з колючим дротом, струмом, ровами та мінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути