Ексклюзиви
субота, 04 квітня 2020 20:49

Коломойський буде боротися із Зеленським через Приватбанк - Портников

Коломойський буде боротися із Зеленським через Приватбанк - Портников
На виборах Коломойський хотів, щоб президентом стала людина, яка поверне йому банк, каже Портников.

Олігарх Ігор Коломойський конфліктуватиме з президентом Володимиром Зеленським, якщо закон про банки, який вимагає МВФ, ухвалять.

Про це сказав публіцист Віталій Портников.

Є ризик, що до другого читання закон можуть змінити, нівелюючи саму ідею документа.

"Тоді Україна не отримає допомоги МВФ. А без його допомоги, як слушно сказав президент, на Україну чекає дефолт.

Істотні зміни можуть відбутися тільки у тій ситуації, якщо до другого читання українській владі вдастся домовитися з МВФ про гроші. Якщо так не відбудеться, то закон ухвалять так, щоб дійсно виключити можливість повернення націоналізованих банків їхнім колишнім власникам. Очевидно, це не входить в інтереси Коломойського.

Коломойський розпочав боротьбу з попереднім президентом Петром Порошенком після націоналізації Приватбанку. І однією з головних ідей цієї боротьби було повернення банку його колишнім власникам. Саме тому Коломойський і підтримував альтернативних кандидатів на посаду президента - спочатку Юлію Тимошенко, а потім Зеленського. Коли стало ясно, що рейтинги Зеленського більш перспективні. Оця "вендета" Коломойського була пов'язана з тим, що він просто хотів усунути Порошенка з посади президента. Хотів, щоб президентом стала людина, яка поверне йому Приватбанк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Антиколомойський" закон хочуть заблокувати, Раду засипали правками

Зараз спостерігаємо, якщо дійсно закон ухвалять, за початком такої ж серйозної конфронтації між Коломойським і Зеленським. Яка була між Коломойським і Порошенком. Тільки з тією різницею, що Коломойський не може зараз виїхати за кордон (як він це зробив, коли націоналізували Приватбанк). Він змушений боротися тут в Україні. За кордоном у нього розслідування в США. І взагалі не та ситуація, коли можна сісти в літак і кудись летіти, навіть коли ти мільярдер.

Коломойський буде боротися тут і ця боротьба буде тільки ускладнювати внутрішньополітичну, економічну, соціальну ситуацію в країні. На тлі пандемії. Це теж частина кризи.

Криза - це проблема з економікою, це пандемія, що не можемо сформувати уряд. І криза - це реальний конфлікт Зеленського з людиною, яка була мотором його успіху на президентських виборах.

Зараз Україна, українська влада залежить від західної фінансової допомоги. З кожним днем розвитку економічної кризи залежність України від західних рекомендацій, західної економічної допомоги, від США, ЄС буде тільки посилюватися. Хочеться це Зеленському чи не хочеться", - сказав Віталій Портников в ефірі телеканалу "Еспресо".

Міжнародний валютний фонд очікує від України ухвалення у цілому закону про банки, заявив представник МВФ Йоста Люнгман.

30 березня Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності. Документ називали "антиколомойським".

Зараз ви читаєте новину «Коломойський буде боротися із Зеленським через Приватбанк - Портников». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути