пʼятниця, 21 серпня 2020 13:49

Колишній "регіонал" роздає мед в обмін на персональні дані

На Луганщині з нагоди Яблуневого спасу фонд колишнього нардепа-"регіонала" Володимира Струка роздавав баночки з медом. Про це повідомляє громадянська мережа "Опора".

"Медову допомогу" роздавали жителям міста Кремінної. Це 113-й мажоритарний виборчий округ, у якому Струк балотувався на позачергових парламентських виборах 2019 року.

Мед видавали в офісі фонду.

 

На баночках напис: "Рекомендую вживати замість цукру. Володимир Струк".

 

Очевидці розповіли, що мед роздають в обмін на персональні дані.

За одну 300-грамову банку людина має заповнити анкету, вказавши свої дані, зокрема: прізвище, ім'я та по батькові, адресу проживання та номер мобільного телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штепа розвісила борди російською. Уповноваженого із захисту державної мови закликають відреагувати

Спостерігачі кажуть: у міжвиборчий період до факту можливого висування суб'єкта кандидатом такі дії не кваліфікуються як правопорушення. Однак не звертати уваги на таку "благодійність" в обмін на дані виборця не можна.

Цією прогалиною в законодавстві активно користуються. Людям потрібно нагадувати, що невідомо, як можуть використати їхні особисті дані під час виборчої кампанії. Як правило, з таких "анкет прихильників" потім можуть бути розбудовані мережі з підкупу, кажуть в "Опорі".

Володимир Струк відомий тим, що в січні 2014-го під час засідання Верховної Ради був спійманий на кнопкодавстві народною депутаткою Лесею Оробець. При спробі перешкодити незаконному голосуванню вдарив її у сонячне сплетіння.

Автор: theinsider.ua
  Володимир Струк - праворуч.
Володимир Струк - праворуч.

У травні 2014 року проти Струка прокуратура розпочала кримінальне провадження за ознаками закликів до порушення територіальної цілісності України.

У Вінницькій області від імені народного депутата "Батьківщини", мажоритарника Олега Мейдича роздавали заморожені курячі стегенця.

Місцеві вибори заплановані на 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Колишній "регіонал" роздає мед в обмін на персональні дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути