понеділок, 30 вересня 2013 08:38

Колишній радник Путіна розповів про мрію президента Росії стосовно України

Колишній радник Путіна розповів про мрію президента Росії стосовно України
Фото: finrb.ru

Російський політтехнолог, екс-радник президента РФ Володимира Путіна Гліб Павловський розповів, що у президента є політична мрія і "надзадача" широкого об'єднання "історичних земель" навколо Москви, відтворення Імперії, СРСР з якимось новим обличчям.

Про це він заявив в ефірі телеканала "Інтер", передає Українська правда.

Так, відповідаючи на питання ведучого, чи є конфлікти та суперечки між Москвою та Києвом щодо вибору – ЄС чи Митний союз – результатом того, що Путін став замислюватися, як і ким він увійде в історію, і що об'єднання з Україною - його "надзавдання", Павловський зауважив: "Скоріше, це його політична мрія".

"Для Путіна, та й для Єльцина останніх років (пішов з посади президента РФ у 1999 році) існувала мрія широкого возз'єднання, створення Радянського союзу без Радянського союзу - тобто без ідеології і тоталітарних надмірностей", - пояснив експерт.

"Але Росія пропонує мало конкретних програм об'єднання, і сила ЄС у тому, що члени Євросоюзу пропонують більше опрацьованих варіантів, програм, сценаріїв. Хоча я не впевнений, що раптове об'єднання України і Євразії може бути настільки ж успішним, як раптове зближення України з Європою через асоціацію, яка однак для України досить двозначна", - зазначив Павловський.

"Ми не виділяємо і не створюємо зон особливої уваги - інвестиційної, політичної , тому що існує проблема делімітації, яка має дипломатичний бік - не проведені розмежування по території води, землі. Але при цьому немає й культурної, психологічної делімітації - ми як і раніше, особливо в Росії, не відчуваємо кордону. Не тільки міжнародного, а й культурного", - додав Павловський.

Коментуючи питання, скільки часу може зайняти процес усвідомлення, що Україна і Росія - вже не єдине ціле, він зазначив: "Має пройти не просто час, а змінитися одне-два політичних покоління, щоб ми змогли спокійно, тверезо і раціонально обговорювати, що ми хочемо робити разом, а чого - не хочемо".

 

Зараз ви читаєте новину «Колишній радник Путіна розповів про мрію президента Росії стосовно України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

342

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути