Ексклюзиви
неділя, 29 вересня 2013 13:45

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Експерт: Росія зараз використовує метод батога і пряника щодо України

Експерт: Росія зараз використовує метод батога і пряника щодо України
Фото: minagro.gov.ua

Політолог Кость Бондаренко переконаний, що в разі переходу до активних дій відносно України, та застосовуючи жорсткі санкції, Росія може забути про членство в СОТ.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Росія веде окопну інформаційну війну, тобто вона не переходить до активних дій, хоча вже декілька разів заявляла про це. Росія зараз використовує метод батога і пряника щодо України", - висловив думку експерт.

Водночас, він додав: "З одного боку вона показує, що можуть бути санкції, і ми бачили в серпні, як вона це демонструвала, потім вона починає говорити, що Україна може припинити своє існування. І на цьому фоні Путін дає кредити Україні – 700 мільйонів. Це така гра з Україною, щоби примусити до миру".

Окрім того, на його думку, якщо ж Україна "не послухає Росію, то вона може вживати санкції і значно жорсткіші".

"На сьогодні Росія, як і Україна є членом Світової організації торгівлі. Там є певні правила поведінки, і відповідно, Росія, застосовуючи жорсткі санкції щодо України, може просто позбутися членства в СОТ. Росія має зважувати на те, чи хоче вона бути членом СОТ", - наголосив він.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що у разі укладення угоди України з ЄС особливий партнерський режим України з Росією закінчиться. Зазначив, що на двох стільцях, як хоче українське керівництво, "сидіти не вийде". І пригрозив "нехай спробують продати свою продукцію в Європу".

"Це ніякий не ультиматуми, абсолютно. Ми дуже раді тому, що на сьогоднішньому засіданні Вищої євразійської економічної ради на рівні глав урядів були присутні наші спостерігачі - Україна і Киргизстан", - сказав Медведєв. Він підкреслив, що якщо говорити про ту стадію, на якій знаходиться Україна в інтеграційному процесі, то оцінка російської сторони полягає в тому, що "як тільки Україна підпише договір про асоційоване членство з Європейським Союзом вона і де-юре і де-факто практично закриє для себе можливості повноцінної участі в МС".

В свою чергу, директор Департаменту інформполітики МЗС Євген Перебийніс заявив, що Україна залишаеться членом зони вільної торгівлі в рамках СНД і Угода про асоціацію не може якось змінити цього статусу.

 

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Росія зараз використовує метод батога і пряника щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

378

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути