вівторок, 11 лютого 2020 19:52

Колишній нардеп-утікач попросив політичного притулку в Німеччини

Колишній нардеп-утікач попросив політичного притулку в Німеччини
Онищенко попросив політичного притулку в Німеччини. Фото: 5.ua

Ексдепутат Верховної Ради Олександр Онищенко попросив політичного притулку в Німеччини. Він вважає, що в Україну йому повертатися небезпечно.

Про це повідомив адвокат Онищенка Інґо Міноджіо, передає DW.

"В Україні існує небезпека для життя і здоров'я мого підзахисного", - зазначив Міноджіо.

Адвокат вказує на "катастрофічні умови утримання у слідчих ізоляторах в Україні", а також на те, що головний політичний опонент Онищенка - Петро Порошенко - "навіть після втрати влади залишається дуже впливовим", що нібито становить небезпеку для колишнього депутата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарія відкрила справу проти сім'ї українського нардепа

Національне антикорупційне бюро України звинувачує Олександра Онищенка у завданні шкоди державі на суму близько 3 млн грн внаслідок незаконних операцій при видобутку і продажу газу. Бізнесмен відкидає ці звинувачення. Онищенко, будучи депутатом Верховної Ради, у липні 2016 року виїхав за межі країни, побоюючись арешту. Відтоді він перебував в Іспанії, де також просив притулку, однак минулої осені отримав відмову. Наприкінці листопада ексдепутата заарештували в Німеччині, де він відтоді перебуває під вартою.

Вищий антикорупційний суд заочно слухатиме справу колишнього нардепа-втікача Олександра Онищенка, якого підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку та продажу природного газу. Про це у вівторок повідомив Центр протидії корупції.

Зараз ви читаєте новину «Колишній нардеп-утікач попросив політичного притулку в Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути