Ексклюзиви
понеділок, 25 вересня 2017 23:42

Колишній депутат РФ повідомив імена людей, які анексували Крим

Колишній депутат РФ повідомив імена людей, які анексували Крим
Хто анексував Крим? Фото: Хвиля

Російська Федерація тривалий час планувала операцію щодо анексії Кримського півострова, а керували нею лише кілька людей, яких очолив глава Кремля Володимир Путін.

Про це в інтерв'ю телеканалу "112 Україна" повідомив колишній депутат Державної думи РФ Ілля Пономарьов.

За його словами, виконавцями операцій були радник Путіна Владислав Сурков, який керував політичною складовою анексії, та міністр оборони Росії Сергій Шойгу, який займався виключно військовою складовою у цій справі.

"Але насправді я від нього чув прямо такий текст: - Спочатку ваші кримські "регіонали" сказали, що ми тут самі все зробимо, у нас все під контролем -, але потім прийшли кримські татари і їх всіх розігнали", – сказав Пономарьов, додавши, що він практично дослівно процитував Суркова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це похитне позиції Путіна - експерт про миротворців ООН в Криму

Окупація Автономної Республіки Крим та Севастополя Росією — збройна агресія Росії, спрямована на насильницьке протиправне відторгнення Кримської автономії та Севастополя від України та їх приєднання до Російської Федерації на правах суб'єктів Російської Федерації, що було здійснено протягом березня 2014 року.

Насильницька анексія Криму не визнається українською державою, не визнається Генеральною Асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, а також суперечить рішенню Венеційської комісії, натомість російською владою трактується як "повернення Криму до Росії".

Зараз ви читаєте новину «Колишній депутат РФ повідомив імена людей, які анексували Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути