Ексклюзиви
четвер, 16 квітня 2020 04:21

Колишній адвокат Януковича може очолити Державне бюро розслідувань

Колишній адвокат Януковича може очолити Державне бюро розслідувань
Бабіков очолить ДБР. Фото: Уніан

Перший заступник директора Госбюро розслідувань Олександр Бабіков, який раніше був адвокатом екс-президента Віктора Януковича, незабаром може тимчасово очолити ДБР.

"Деякі бачать конспірологічні теорії, деякі люди заперечують це питання в суді. Зараз я поясню. Рада призначає Венедіктову генеральним прокурором. У нас в законі написано, що в разі відсутності директора, повноваження виконують перший заступник, заступники по черзі по 60 днів", розповів нинішній в.о. директора Бюро Олександр Соколов, пише УП.

"На момент, коли Венедиктова була призначена, Бабіков перебував у відпустці за сімейними обставинами або на лікарняному, я вже не пам'ятаю. Не було його тиждень. Я був сам. Зібрав юристів, зібрав кадри. Бабіков у відпустці. Його як? Відкликати? А хто повинен відкликати, Венедиктова вже призначена, вона не може підписувати накази. І було прийнято рішення, оскільки був цей 60-денний термін, я сам на себе підписав наказ, що я приступаю виконувати обов'язки. Тому що нікого немає. Тимчасового в.о. директора вже немає, Бабікова немає, є тільки я і більше нікого ", - розповів він.

"Але питання таке - закінчується 60-денний термін, і "адвокат диявола" Бабіков, як ви все про нього пишете, стане в.о. директора ДБР. На 60 днів. Якщо не будуть обрані інші ще заступники", - сказав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій назвав генпрокурорку Венедиктову "двійочницею"

Раніше, Генпрокурор Ірина Венедиктова заявила, що не вважає дії "активістів Шабуніна, Портнова, Стерненка" впливом і втручанням в свою діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Колишній адвокат Януковича може очолити Державне бюро розслідувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути